Estavana Polman geniet enorm van haar zwangerschap. Toch is het krijgen van een kindje een goed excuus om flink te mekkeren tegen vriend Rafael van der Vaart.

Prinsesje

In een interview met Jack van Gelderen in Peptalk zegt ze: "Het gaat uitstekend. Het voelt goed en het wordt een meisje." Maar sinds de zwangerschap is Estavana het prinsesje thuis. "Ik heb niets te klagen. Nu mag ik er gebruik van maken", zegt ze lachend.

Rafael aan de bak

Rafael neemt veel van het huishouden op zich. Daar hoort dus ook het koken bij. "Hij is lekker aan het kokkerellen. Het is hartstikke gezond wat we eten. Geen frikadellen maar broccoli."

EK

"Ik heb het fantastisch. En in mijn buik zit toch wel het allerbelangrijkste." Estavana hoopt dat ze in december weer fit genoeg is om het EK te halen. Wanneer de handbalster precies is uitgerekend houdt ze nog even geheim, maar het kindje wordt ergens van de zomer verwacht.

 

 

Happy to be #Pregnant

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavanapolman) op

Bekijk het Shownieuws item over de gelukkige Estavana en Rafael

Beeld: Peter Smulders, Shownieuws, Instagram. Bron: Peptalk, Shownieuws 

Elke week beantwoordt een Bekende Nederlander twintig vragen over zijn of haar leven. In deze aflevering wielerlegende Leontien van Moorsel (47). 

Van wie of wat heb je afkeer?
‘Pestkoppen! Ik heb in 2013 Het Leontienhuis opgericht. Daar worden jonge mensen met een eetstoornis ondersteund. Ik maak er geregeld mee wat een verschrikkelijke invloed pesten op iemands leven kan hebben.’

Zou je iets aan je lichaam willen veranderen?
‘Mijn grote, platte neus zou wel iets kleiner mogen. Die heb ik van mijn vader geërfd. Maar tegelijkertijd heeft die neus me ook veel gebracht met wielrennen, want ik kon er meer zuurstof door binnenkrijgen. Dus eigenlijk ben ik goed zo.’

Wat veranderde je leven?
‘Moeder worden. Ik was een egoïstische topsporter. Zette mezelf altijd bovenaan. Maar als je moeder wordt, zet je meteen je kind op nummer één. En zo hoort het ook.’

Lees het hele interview in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Chantal Janzen en echtgenoot Marco Geeratz maakten er nooit een geheim van dat ze zoontje James (9) graag een broertje of zusje willen schenken, maar tegelijkertijd ook twijfelden over gezinsuitbreiding.

‘Het is best een onderwerp bij ons thuis. Marco en ik praten geregeld over een tweede kindje,’ bekende Chantal, die vorige week haar 39e verjaardag vierde, aan Story. ‘Gaan we ervoor of toch niet? Want op zich draait alles heel goed in ons gezin. Mijn leeftijd laat ik niet meetellen. Er zijn genoeg vrouwen van veertig die nog een keer zwanger raken. Ik laat het gewoon van mijn gevoel afhangen...’

Voorjaar

Toen zij en Marco eenmaal besloten voor een tweede kindje te gaan, was ze vrijwel meteen in verwachting. En dat was óók even schrikken: ‘Het kwam toch sneller dan we dachten.’ Wanneer ze precies zal bevallen maakte Chantal niet bekend – ‘Ergens in het voorjaar’ – maar samen met Marco én James bereidt ze zich voor op de geboorte. En dat betekent ook met z’n allen naar de verloskundige. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders