De zus van Floortje Dessing is besmet met het coronavirus. De vrouw, die stewardess is, zit op dit moment in thuisisolatie. Zo laat Floortje weten in een persbericht over haar nieuwe programma Floortje Blijft Hier.

De presentatrice stapt normaal gesproken elke maand in het vliegtuig naar een andere bestemming, maar dat zit er voorlopig niet in.

Article continues after the ad

Bange tijden

Ze maakt daarom een programma over mensen die ervaring en kennis hebben van zelfredzaamheid. Hiermee haakt zij in op het feit dat veel mensen alleen en soms angstig thuis zitten tijdens de coronacrisis. Ze spreekt ook haar eigen zus.

Verdriet

Dessing: 'Het zijn verwarrende en verdrietige tijden, we proberen allemaal te dealen met de nieuwe realiteit, ik ook. Ik probeer in dit programma mensen te vinden in Nederland die ons kunnen inspireren, die ons verder kunnen helpen met hoe we met de nieuwe realiteit kunnen omgaan. Ik hoop dat we ondanks al het verdriet opbeurende en positieve verhalen kunnen vertellen, over wat we wél kunnen.'

Op de buis

In het programma spreekt de presentatrice - uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM - naast haar zus ook een schaapsherder en een filosofe. 'Het leek Floortje mooi om in deze barre tijden de tijdgeest van nu te voorzien van optimisme en inspiratie', aldus BNN VARA.

Floortje Blijft Hier is vanaf donderdag 2 april elke donderdag om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Beeld: Peter Smulders Bron: BNNVARA

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.