Shanti, de zus van Fajah Lourens, vertelt voor het eerst over het verschrikkelijke drama dat zich vorig jaar voltrok. "Andere mensen zeggen dat ze zelfmoord hadden gepleegd in mijn situatie of dat ze zeker weten compleet zouden doordraaien", vertelt Shanti in een interview met Flair. 

Doorgedraaid

Fajah sprak al eerder over het familiedrama, maar Shanti deed nog niet eerder haar verhaal. In juli vorig jaar gooide haar ex haar elf maanden oude zoontje Elfin uit het raam en sprong er zelf achteraan. Kort daarvoor had hij zijn moeder vermoord. "Over je reactie op zoiets heftigs kun je niets zeggen. Niemand weet hoe hij of zij zal reageren als zoiets daadwerkelijk gebeurt. En ik ben dus niet doorgedraaid. Wie weet gebeurt het ooit nog, maar ik heb ervoor gekozen om te leven, om door te gaan," zegt Shanti over haar leven na het drama. 

Bewuste dag

Ze zal de dag dat ze hoorde wat er met haar zoontje is gebeurd nooit meer vergeten. "Ik wist van tevoren niet hoe deze dag zou zijn, dus ik had besloten alleen thuis te blijven, had niks afgesproken. Ik voelde me leeg, het was een verdrietige en zware dag, het enige wat ik wilde was mijzelf weer liefhebben in de pijn. Vriendinnen belden en mijn zus Fajah kwam even langs. Dat was een heel intiem moment. Ik had nog geen gordijnen voor mijn nieuwe huis, die heeft zij voor mij gekocht, heel lief vond ik dat."

Article continues after the ad

Thailand

Na de crematie van haar zoontje vertrok Shanti naar Thailand, om even weg te zijn van de situatie. "Dat heeft me wel goed gedaan. Daar ben ik begonnen met proberen te leven met deze situatie, op mijn manier. (...) Ik laat de pijn vooral komen, want ik wil erdoorheen. Dus kijk ik bewust filmpjes en foto’s van Elfin. Soms word ik daar blij van en soms word ik er heel verdrietig van, maar ik voel altijd heel veel liefde."

Boek

Shanti heeft besloten om er een boek over te schrijven. "Ik voelde dat het moest komen. Het voelt als een eindpunt en meteen ook als een begin. Natuurlijk was het zwaar om alle ellende uit mijn relatie op te schrijven, maar het was ook goed. In het boek móet ik bijvoorbeeld wel praten over mijn ex. Ik moest terug naar alles wat ik met hem had meegemaakt. Dus ook naar de verliefdheid én naar alle heftige gebeurtenissen. Dat was confronterend en pijnlijk," aldus Shanti.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders