Rachel Hazes in maart 50 jaar. Het zou haar mooiste verjaardagscadeau zijn: de verzoening tussen haar kinderen Roxeanne en André. Toen de zanger nog een relatie had met Monique Westenberg leek een hereniging verder weg dan ooit. Maar nu André mogelijk aangespoord wordt door zijn nieuwe liefde Bridget Maasland om de eerste stap te zetten voor een verzoening met zijn zus, zou Rachels wens weleens in vervulling kunnen gaan. Zelf ziet de weduwe Hazes het echter steeds somberder in...

Rachel Hazes (49) maakt er geen geheim van dat zij slechts één cadeau wil voor haar 50e verjaardag in maart: André en Roxeanne die weer als broer en zus door één deur kunnen, en dat ze als een liefdevol gezin bij elkaar kunnen zijn. Het zal ook Bridget Maasland (45) niet zijn ontgaan dat Rachel die droomwens heeft. En het zou zomaar kunnen dat de RTL4-presentatrice degene is die voor deze verzoening kan zorgen!

Article continues after the ad

Leven voor twee

Bridget weet namelijk als geen ander hoe het is om geen contact met je broer te hebben. Dat terwijl de presentatrice enorm verknocht is aan haar familie. Bridget, de helft van een twee-eiige tweeling groeide op zonder haar tweelingbroer: hij werd doodgeboren. In Linda’s Zomerweek vertelde Bridget eerder dat haar ouders niet wisten dat ze een tweeling verwachtten: ‘Ik was er gezond uit en toen zei iemand: Ik zie nog wat. Ik heb heel sterk het gevoel dat ik een leven voor twee leid. Ik heb het gevoel dat ik de kansen voor twee krijg.’

Bridget zei ook zeker te weten dat haar overleden broertje haar beschermengel is. Ze groeide thuis op met haar iets oudere broer Bryan. Als kind waren Bryan en Bridget onafscheidelijk. Net als Roxeanne en de een jaar jongere André, die vooral na de dood van hun vader nog meer naar elkaar toe groeiden. Met hun moeder Rachel vormden ze een drie-eenheid. Niets of niemand kon tussen hen komen. Het was ook de jongere André die altijd vond dat hij zijn zus moest beschermen. 

Breuk

Later namen ze als zangduo verschillende singles op en er verscheen zelfs een album waarop ze alle liedjes samen zongen. Waar de een kwam verscheen vanzelf de ander. Roxeanne kon ook altijd haar verhaal bij André kwijt. Totdat het na de filmpremière van Bloed, zweet & tranen in april 2015 tot een breuk kwam. André wilde geen contact meer met zijn moeder en zus. Het had alles te maken met zijn gevoelens voor Monique Westenberg. Rachel had bepaalde bedenkingen tegen haar en dat zorgde voor de breuk in het gezin.

Bij elkaar terug

Het verhaal van Bridget en Bryan lijkt enigszins op dat van André en Roxeanne, ware het niet dat zij weer contact hebben! Elf jaar lang zagen de twee elkaar niet. Het was Bryan die uit het leven van Bridget en haar ouders verdween. In Linda’s Zomerweek zei Bridget: ‘Hij had het gewoon nodig. Mijn broer en zijn vriendin wilden even hun eigen weg volgen. Ik heb hem een keer opgezocht, nadat een vriend uit een vriendengroep van ons was overleden. Ik had hem toen een jaar of zes niet gezien. Ik dacht toen: wat nou als ik morgen onder een tram loop of als er iets met mij gebeurt? Dan wil ik toch dat hij weet dat ik er alles aan had gedaan: dat het niet mijn schuld was dat we elkaar niet meer zagen.’ Maar het contact was van korte duur. Pas een paar jaar later kwamen ze weer bij elkaar terug. 

Bridget is dolgelukkig dat de band met haar broer weer hersteld is en dat zou ze ook graag zien voor haar vriend André en diens zus Roxeanne. Zij heeft altijd laten weten dat de deur voor haar jongere broer op een kier is blijven staan. Het zal dus aan André zijn om contact met Roxeanne op te nemen. Aangespoord door Bridget, die weet hoe het is om het verleden het verleden te laten en de familieband te herstellen. 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.\

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.