Misschien herinner je je het nog wel. In 2015 werd de zoon van acteurskoppel Monique van de Ven en Edwin de Vries, naar eigen zeggen, publiekelijk aan de schandpaal genageld. De reden? Nadat hij (te veel) drugs had gebruik werd hij gewelddadig in een café in Blaricum. 

In plaats van de publiekelijke vernedering wilde Sam de Vries liever een andere straf krijgen, zo vertelt hij in De Volkskrant. 'Je wilt gestraft worden. Boete doen. Die billenkoek had ik graag gewild. De mediastorm erna maakte op mij de grootste indruk. Ik had nog nooit in de schijnwerpers gestaan en nu lagen we onder vuur.' Bovendien was hij niet de enige die op die bewuste avond compleet van het pad was geraakt.

More content below the advertising

Drugsincident

Een vriend van Sam raakte namelijk in een psychose. Tijdens die psychose vernielde hij de villa van Monique en Edwin. Edwin vertelt nu over die nachtmerrie. 'Die jongen was in een psychose geraakt en had van alles proberen te verbranden in de gashaard.' Omdat het koppel op reis was konden ze niet meteen ter plaatse komen. Sam: 'Het was de eerste keer dat we dat spul probeerden, in een veel te hoge dosis. Papa en mama waren op reis.'

Desondanks heeft de situatie het gezin dichterbij elkaar gebracht. Eind goed...?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Een mooi kijkje in het leven van de sterren.

Yolanthe Cabau

Nicolette Kluijver

Tim Douwsma

Rick Brandsteder

Rossana Kluivert

Bekijk alle foto's in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

More content below the advertising

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders, Instagram

Als schooldirecteur Anton speelt Diederik Ebbinge (49) in De Luizenmoeder de rol van zijn leven; hij werd een van de populairste en meest nabesproken karakters. Ook in de rollen die hij daarvoor speelde, zoals in Familie Kruys, Soof en Toscaanse Bruiloft, boekte de mollige acteur het nodige succes. 

Het succes bracht hem echter spanningen. Vooral thuis, waar hij met zijn tien jaar jongere vrouw Roosmarijn en hun zoons Lodewijk (11) en Gilles (10) een gezin vormt. Ze hadden een duur huis gekocht, de druk om de hoge kosten te kunnen blijven ophoesten werd te groot. En dat leidde tot relationele problemen. In Volkskrant Magazine vertelt hij daarover openhartig: ‘Het is ook weleens moeilijk tussen ons geweest, hoor. Een jaar of vijf geleden kwam ik in een enorme burn-out terecht. Voor die tijd was ik een tijd vrij onmogelijk.’ Diederik zocht zijn heil in verzachtende softdrugs. ‘Ik blowde heel veel – inmiddels zie ik dat dat voor mij de enige manier was om te ontspannen. Maar ik leefde daardoor dus chronisch onder een deken,’ zegt hij in het interview.

More content below the advertising

Laatste seizoen

Hij was destijds volledig uitgeput. ‘Daar kwam ik overigens pas achter toen ik aan Roos merkte dat ze het zat was, en dat ik mijn gezin zou kwijtraken als ik niet veranderde. Dus toen heb ik een grote omslag gemaakt. En sindsdien is het weer fantastisch tussen ons.’ Het tweede seizoen van De Luizenmoeder wordt tevens het laatste, als het aan Diederik – die de serie schrijft met hoofdrolspeelster Ilse Warringa – ligt. Dat heeft vooral te maken met zijn uitdossing in de tv-hit: ‘Om nog een keer drie maanden met een snor en een permanent rond te gaan lopen, daar heb ik gewoon geen zin meer in.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders