Misschien herinner je je het nog wel. In 2015 werd de zoon van acteurskoppel Monique van de Ven en Edwin de Vries, naar eigen zeggen, publiekelijk aan de schandpaal genageld. De reden? Nadat hij (te veel) drugs had gebruik werd hij gewelddadig in een café in Blaricum. 

In plaats van de publiekelijke vernedering wilde Sam de Vries liever een andere straf krijgen, zo vertelt hij in De Volkskrant. 'Je wilt gestraft worden. Boete doen. Die billenkoek had ik graag gewild. De mediastorm erna maakte op mij de grootste indruk. Ik had nog nooit in de schijnwerpers gestaan en nu lagen we onder vuur.' Bovendien was hij niet de enige die op die bewuste avond compleet van het pad was geraakt.

Drugsincident

Een vriend van Sam raakte namelijk in een psychose. Tijdens die psychose vernielde hij de villa van Monique en Edwin. Edwin vertelt nu over die nachtmerrie. 'Die jongen was in een psychose geraakt en had van alles proberen te verbranden in de gashaard.' Omdat het koppel op reis was konden ze niet meteen ter plaatse komen. Sam: 'Het was de eerste keer dat we dat spul probeerden, in een veel te hoge dosis. Papa en mama waren op reis.'

Desondanks heeft de situatie het gezin dichterbij elkaar gebracht. Eind goed...?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders