De zoon van Peter R. de Vries, advocaat Royce de Vries, spreekt zijn dank uit voor de vele steunbetuigingen uit het land.

In een bericht op Twitter zegt hij: 'Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden.'

Article continues after the ad

Schietpartij

Gisteravond kwam het nieuws naar buiten dat er rond 19:30 een schietpartij had plaatsgevonden in Amsterdam. Daarbij zou een man zwaargewond zijn geraakt. Al snel kon Het Parool melden dat het zou gaan om misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Even later kon de politie dit bevestigen. 

Laffe misdaad

Het schietincident gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein bij een parkeergarage. Zo'n 100 meter daarvandaan zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries dinsdagavond aanwezig was. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema kon tijdens een persconferentie van de driehoek vertellen dat Peter R. de Vries vecht voor zijn leven. Ze sprak ook van een 'brute, laffe' misdaad. Volgens politiecommissaris Frank Paauw is hij door een schutter van dichtbij neergeschoten.

Verdachten

Een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam zijn verdachten van de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat heeft de politie Amsterdam gemeld.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.