De nabestaanden van tv-icoon Dick Passchier (84) hebben vorige week maandag in alle stilte afscheid van hem genomen. Aan Story vertelt zijn jongste zoon Paul (54) hoe Dick overleed en waarom hij zijn eigen afscheid regisseerde…

Nabestaanden

Verslagen hebben de nabestaanden van Dick Passchier gereageerd op het overlijden van hun geliefde man, vader en grootvader. Hoewel de NCRV-legende al jarenlang te kampen had met de ziekte van Parkinson, kwam zijn dood onverwacht. Story bezocht Dick en zijn charmante vrouw Coks (81) kortgeleden nog in hun appartement in een woonzorgcentrum in het Friese plaatsje Kollum. Tijdens dat interview en de fotoreportage maakte hij een vitale indruk. Toch sloeg het noodlot niet veel later toe, en blies Dick op vrijdagochtend 29 september op 84-jarige leeftijd zijn laatste adem uit. ‘Eigenlijk was het een dag zoals elke andere,’ blikt zijn jongste zoon Paul (54) tegenover Story terug naar het fatale moment waarop hij zijn vader verloor. ‘Hij werd zoals elke ochtend door het meisje van de thuiszorg verzorgd, en kreeg van haar een schone onderbroek aangereikt, waarop hij het nummer Een broekje in de branding van Gerard Cox begon te zingen. Dat jonge meisje kende dat hele nummer niet, maar ze heeft hem heerlijk laten uitzingen. Nadat hij aangekleed was, maakte mijn vader voor zijn stoel in de woonkamer een klein sprongetje, zoals hij dat elke ochtend deed. Dat noemde hij altijd zijn ‘kuitenflikkertje’.

Hartstilstand

Hij zei toen al wel tegen mijn moeder dat hij een beetje last had van zuur in zijn slokdarm, en nam hierop een glaasje cola, want dat hielp vaak wel. Vervolgens ging hij met zijn looprek, dat hij met zijn kenmerkende humor ‘mijn Mercedes’ noemde, naar beneden om de krant uit de brievenbus te halen. Daar kreeg hij een hartstilstand en zakte in elkaar. De dokter van het zorgcentrum was er snel bij, en zag direct wat er aan de hand was. Die wist ook dat mijn vader een niet-reanimerenverklaring had afgegeven, dus er is geen ambulance gebeld. Mijn vader had nog heel even een zwakke polsslag, maar was binnen een minuut overleden. Toen mijn moeder zich na een minuut of tien afvroeg waar mijn vader toch bleef, is ze naar beneden gegaan en werd ze bij de lift al opgevangen met de mededeling dat het niet goed was met haar man. Toen is ze uiteraard meteen naar hem toegegaan, is ze bij hem neergeknield en heeft ze zijn hand nog even vast kunnen houden. Maar toen was hij dus al overleden...’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

 

Vorige week werd Paul de Leeuw opgenomen in het ziekenhuis voor een knieoperatie. Naderhand liet hij al weten dat alles voorspoedig was verlopen, maar nu geeft de presentator een nieuwe update hoe het met hem is.

Paul is namelijk alweer druk aan het fietsen op een hometrainer, dus het gaat al de goede kant op. Hij heeft nog wel een 'weggetje' te gaan, maar de Leeuw geeft ook aan veel zin te hebben om te mogen optreden. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Show | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Hiep hiep hoera! James, het zoontje van Chantal Janzen en Marco Geeratz is jarig. Hij mag maar liefst tien kaarsjes uitblazen. Om dit te vieren deelt Chantal een prachtige foto van haar zoon op Instagram.

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

Zo groot al

'Vandaag is de allerleuksteliefstegrappigste jongen van de wereld jarig, en hij is 10 geworden. TIEN! How did that happen?', schrijft ze bij het zoete plaatje. Met een ondeugend lachje kijkt James in de camera. Waar blijft de tijd? Want James is al een grote, stoere jongen aan het worden.

Grote broer

Al blijft het een heel schattig mannetje. Chantal deelt regelmatig kiekjes van haar twee lieve zoons en daar smelt je gewoon van. James is een hele trotse grote broer en hij blijkt hartstikke goed voor de kleine Bobby van tien maanden te kunnen zorgen.

Groot gezin

Chantal is sinds 2014 getrouwd met Marco. Samen hebben ze James en Bobby gekregen. Bobby is op 29 maart 2018 geboren. Uit een eerdere relatie heeft Marco twee dochters, Esmée en Isaa, en één zoon, Zion.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Instagram, Peter Smulders