Zoey Ivory had nooit gedacht dat ze de finale van het RTL-dansprogramma Dance Dance Dance zou halen. Vooral niet nadat ze als tiener dacht nooit meer te gaan dansen.

Nooit meer plezier

"Op school hoorde ik dat ik slecht was in dans. Ik kreeg lage cijfers, het zou kunnen dat de juf een hekel aan mij had", vertelt Zoey in De Telegraaf. "Nadat ik mijn havodiploma had gehaald, dacht ik: ik ga nooit van mijn leven meer dansen. Bij Dance Dance Dance ben ik eerst met buikpijn naar de lessen gegaan. Het was een grote stap, ik hoopte dat ik het plezier in dansen zou terugvinden."

Finale

Zaterdag neemt Miss Nederland het met haar danspartner Marnix op tegen het GTST-duo Toprak Yalçiner en Stijn Fransen. "Ik had niet verwacht dat we de finale zouden halen. Mijn zelfbeeld is ernstig vervormd", aldus Zoey, die eerder een finaleplaats voor Maan en Kaj van der Voort in gedachten had. Ze is daarom blij dat ze door een vakjury en niet door het publiek wordt beoordeeld. "Ik ben niet zo bekend als Maan bijvoorbeeld. Dan hadden wij met stemmen sowieso geen kans gemaakt. We keken er zeker van op dat zij er tijdens de halve finale uitging."

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders