Zoey Ivory had nooit gedacht dat ze de finale van het RTL-dansprogramma Dance Dance Dance zou halen. Vooral niet nadat ze als tiener dacht nooit meer te gaan dansen.

Nooit meer plezier

"Op school hoorde ik dat ik slecht was in dans. Ik kreeg lage cijfers, het zou kunnen dat de juf een hekel aan mij had", vertelt Zoey in De Telegraaf. "Nadat ik mijn havodiploma had gehaald, dacht ik: ik ga nooit van mijn leven meer dansen. Bij Dance Dance Dance ben ik eerst met buikpijn naar de lessen gegaan. Het was een grote stap, ik hoopte dat ik het plezier in dansen zou terugvinden."

Finale

Zaterdag neemt Miss Nederland het met haar danspartner Marnix op tegen het GTST-duo Toprak Yalçiner en Stijn Fransen. "Ik had niet verwacht dat we de finale zouden halen. Mijn zelfbeeld is ernstig vervormd", aldus Zoey, die eerder een finaleplaats voor Maan en Kaj van der Voort in gedachten had. Ze is daarom blij dat ze door een vakjury en niet door het publiek wordt beoordeeld. "Ik ben niet zo bekend als Maan bijvoorbeeld. Dan hadden wij met stemmen sowieso geen kans gemaakt. We keken er zeker van op dat zij er tijdens de halve finale uitging."

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders