Peter Lusse had in de jaren 90 de lachers op zijn hand. De acteur had veel succes met zijn rol als de onnozele Eddie in Vrienden voor het Leven. Peter was destijds niet van de buis weg te denken, maar is inmiddels uit de spotlight verdwenen. Hoe gaat het nu met hem? 

Succes

De dynamiek tussen Eddie en zijn nuchtere vriendin Ellen, gespeeld door Mary-Lou Steenis, zorgde voor het perfecte tv-vermaak. Peter dankt het succes van de sitcom aan zijn band met Mary-Lou. "Het klikte tussen Mary-Lou en mij, het werkte gewoon," vertelt hij tegen het AD. Na vijf seizoenen was het tijd voor iets anders. "De show had z’n beste tijd gehad. Je wilt niet dat het beschimmeld raakt, zoals met buitenlandse sitcoms vaak gebeurt."

Article continues after the ad

Duizendpoot

De acteur kon dankzij Vrienden voor het Leven niet meer over straat zonder herkend te worden. Toch verdween hij na de serie naar de achtergrond. Stil zitten heeft hij de afgelopen jaren zeker niet gedaan. "Mensen denken altijd dat ik niets meer doe, omdat ze me niet meer op tv zien." Peter stond op de planken in het theater, werkte achter de schermen als scriptschrijver en was stemacteur in talloze films. De acteur is een ware duizendpoot: "Als ik een tijdje iets gedaan heb, wil ik verder. Al weet ik vaak niet wat ik dan wil. Ik rol van het ene in het andere."

Gelukkig

Tegenwoordig staat Peter in een operavoorstelling en is hij dolgelukkig met zijn vriendin, met wie hij haar kinderen opvoedt. "Zelf heb ik nooit kinderen gekregen, dat kwam er niet van, maar zij wel. Ik heb nu via een omweg kinderen en dat is fantastisch," aldus Peter. 

Zo ziet Peter er nu uit:

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders