Zo vader, zo zoon gaat ook op voor Robèrt en Koen van Beckhoven. De 31-jarige zoon van het Heel Holland Bakt-jurylid doet mee aan een nieuw tv-programma. Niet als bakker of patissier, maar als restaurantchef.

Door Margriet.nl

Article continues after the ad

Topchef Herman den Blijker gaat daarin op zoek naar een chefkok en leermeester voor zijn nieuwe mediterrane pop-uprestaurant in Rotterdam. En dat kwam voor het koppel goed uit, want ze moesten onlangs de deuren van hun restaurant in Tilburg sluiten, omdat ze van de gemeente geen horecavergunning meer kregen.

Helpen in de bakkerij

“Als klein mannetje groeide ik op in de bakkerij van mijn vader”, vertelt Koen aan het AD over de passie voor horeca die er door vader Robèrt met de paplepel is in gegoten. “Ik hielp vaak mee, maar ik merkte ook dat ik niet de kant van patisserie en brood op wilde. Ik houd van het contact met de gasten.” En dus besloot hij om naar de hotelschool in België te gaan.

In één klap BN’ers

Inmiddels woont hij al jaren met Maartje in Nederland. Tips hebben ze eigenlijk niet aan hun (schoon)vader gevraagd. “We zijn er heel onbevangen in gegaan.” Indruk hebben ze in elk geval al wel gemaakt op kijkers: “We zijn meteen na de eerste aflevering al herkend op straat en hebben leuke reacties gekregen.” Zal ie ooit in de voetsporen van zijn vader treden als Heel Holland Bakt-jurylid? Nou, nee: “Ik ambieer geen televisiecarrière, maar het is wel leuk om eens te zien.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Margriet.nl