Giovanca Ostiana is een van de nieuwe gezichten van NPO-talkshow Op1. Met deze nieuwe klus krijgt de presentatrice en zangeres het razend druk, maar gelukkig heeft ze een stabiele thuisbasis. Ze is al jaren samen met Niels Nieuborg.

Elke dinsdag presenteert Giovanca de gloednieuwe talkshow met Tijs van den Brink. Ze zijn één van de vijf duo's die het gat van Pauw en Jinek opvullen. De overige vier duo's zijn Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra (op maandag), Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen (woensdag), Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma (donderdag) en Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg op vrijdag.

Article continues after the ad

Diversiteit

Hoewel kijkers moeten wennen aan wisselende presentatoren, is Giovanca enthousiast over de opzet. Ze hoopt dat het bijdraagt aan diversiteit op tv. 'Er schuiven tien totaal verschillende presentatoren aan, tien mogelijke rolmodellen, onder wie vijf vrouwen, met elk een eigen netwerk,' zegt ze in Trouw. 'Dat is positief voor de samenstelling van de gasten, denk ik, maar ook voor die van het publiek. Ik hoop dat er mensen gaan kijken wier perspectief op de wereld doorgaans niet vanzelfsprekend aan bod komt in praatprogramma's.'

Grote liefde

Op carrièregebied is Tijs nu haar partner, in haar privéleven is dat Niels Nieuborg. De twee zijn al jaren samen. Niels is net zo muzikaal als Giovanca: hij heeft een one-man-band, Arp Frique. Hij is een geboren Rotterdammer en een veteraan in het feestjescircuit. Op 3 april 2016 verwelkomde het stel hun dochtertje Jesamy. 'Ons lieve kleine schatje Jesamy, geboren op 3 april, is op de wereld. Hopi dushi,' schreef de kersverse vader destijds op Facebook.

Beeld: Peter Smulders | Bron: Nu.nl, AD.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.