Jeangu Macrooy, de man met zwoele stem die het podium gaat beklimmen op het Eurovisie Songfestival, is al jaren gelukkig in de liefde. Wie hem vlinders bezorgt?

Zijn vriend Sebas van der Sangen. 

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤 🖤 . . 📸: @irlapoutre

Een bericht gedeeld door Jeangu Macrooy (@jeangu_macrooy) op

 

Uit de kast

De twee hebben sinds 2016 een relatie en wonen samen in Amsterdam. Sebas werkt als hoofdredacteur bij de Gemeente Amsterdam. Jeangu heeft tot zijn twintigste in Suriname gewoond, en is in 2014 naar ons land gekomen. Toen hij voet op Nederlandse bodem zette kwam hij openlijk uit voor zijn geaardheid, iets wat voorheen nooit kon. "Toen ik uit het vliegtuig kwam, stapte ik uit de kast", vertelde de soulbelofte onlangs in een interview met Het Parool

Uitgesproken liedje

Het is nog een groot geheim met welk liedje Jeangu ons land mei zal vertegenwoordigen, wél is al bekend dat hij de sterren van de hemel mag gaan zingen in de eerste halve finale op dinsdag 12 mei. Cornald Maas, die in de selectiecommissie van het liedje zit, kon vertellen dat het in elk geval onderscheidend is. "Een uitgesproken bijdrage, die erg raakt. Daar kun je van houden of niet”, zei hij. 

Beeld: Peter Smulders | Parool/Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.