Peter Jan Rens heeft twee dochters met zijn vrouw Virginia. Hun oudste dochtertje Djelisa is te zien geweest in hun realityserie. Maar wat bijna niemand weet, is dat de presentator nog een dochter heeft. 

Article continues after the ad

Donor

Peter Jan heeft een dochter van 37 jaar, Lutein Seilenna van Kranen. Anders dan met de kinderen die hij met Virginia kreeg, is hij nooit echt een vader voor zijn oudere dochter geweest. "Ik was alleen de donor voor twee vrouwen die met elkaar samenleefden. De afspraak was dat ik er verder nooit meer iets mee te maken had," vertelt hij tegen Nu.nl. 

Puberteit

De presentator had aanvankelijk niets met Lutein te maken, totdat haar moeders uit elkaar gingen. "Toen zeiden ze:  'Hier heb je je kind'. Toen heb ik haar voor een deel opgevoed en haar door de pubertijd gehaald." Lutein koos op haar zestiende voor haar moeder. Een keuze die Peter Jan wel begrijpt. "Het is geen pretje de dochter van Peter Jan Rens te zijn. Lutein zei altijd: 'Ze vragen niet hoe het met mij gaat, maar hoe het met mijn vader gaat.' De druk is hoog hoor. Ik had in die tijd permanent fotografen voor de deur. Maar ik weet niet wat er was gebeurd als ik niet bekend was geweest. Tussen haar moeder en mij was natuurlijk totaal geen liefde."

Schijnwerpers

Lutein is inmiddels 37 jaar en heeft ook kort in de schijnwerpers gestaan. De dochter van Peter Jan volgde acteerworkshops en zang- en danslessen. Ze was te zien in reclamespots, danste in het KRO-programma Het Gevoel Van en presenteerde belspelprogramma's. 

Dit is de dochter van Peter Jan Rens: 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders