Als kersverse CDA-partijleider maar vooral als 'coronaminister' is Hugo de Jonge (43) drukker dan ooit. Hij heeft minder tijd voor zijn gezin, aldus zijn vrouw Mireille. Maar de politicus probeert ondanks de drukke agenda genoeg leuke dingen te doen met zijn zoon Ismael en dochter Sarah.

Met de komst van minister de Jonge kreeg ons kabinet een onverwacht kleuraccent: de CDA-politicus viel meteen op met zijn uitbundige schoenen! Op liefdesgebied is Hugo véél minder avontuurlijk, zo vertelt hij Story. Een andere grote liefde dan zijn Mireille, die Libanese wortels heeft, kende hij niet... 'Wij zijn al sinds de middelbare school bij elkaar. Om precies te zijn sinds 1995, toen we samen in de vijfde klas van de havo zaten. Daarna zijn we nooit meer uit elkaar geweest dus Mireille is mijn eerste en grote liefde. Toen we vier jaar samen waren, zijn we getrouwd.'

Twee kinderen

Hugo en Mireille hebben hun liefde bezegeld met twee kinderen: zoon Ismael (15) en dochter Sarah (12). Wat Sarah van het beroep van haar vader vindt? 'Als ik ’s ochtends op mijn telefoon swipe zie ik meteen al vier keer het hoofd van mijn vader staan, dan denk ik: ook goedemorgen. Ik vind het wél leuk om dingen eerder te horen. Dan praten ze erover in de groepsapp en denk ik: wist ik al,' aldus de tiener in het programma Rooijakkers Over De Vloer.

Gezinsuitje

De politicus heeft zijn handen vol aan zijn partij en de coronacrisis, maar tussen de bedrijven door spendeert hij alle tijd aan zijn gezin. Op Instagram deelt hij regelmatig gezinsfoto's. Afgelopen weekend maakten ze nog een boswandeling in Rockanje. 

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.