Sigrid Kaag (59) heeft een succesvolle carrière van meer dan dertig jaar achter de rug, en nu is ze bezig met haar meest ambitieuze plan: de eerste vrouw in het Torentje worden. Al blijven haar man en vier kinderen altijd op nummer één staan.

Aan ambitie geen gebrek bij Sigrid Kaag. Ze werd dit jaar de nieuwe D66-leider en gaat voor het hoogst haalbare doel: de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden.

Article continues after the ad

Indrukwekkende loopbaan

Die drive heeft ze altijd al gehad. Na haar studie werkte ze twee jaar als analist bij Shell in Londen, waarna ze bij het ministerie van Buitenlandse Zaken op de afdeling politieke VN-zaken belandde. Vanaf 1994 tot 2017 heeft ze diverse functies gehad bij de Verenigde Naties. Kaag heeft 25 jaar in het buitenland gewoond en spreekt zes talen vloeiend. 

Man Sigrid Kaag

De D66-leider heeft naast een glanzende internationale carrière ook een rijk gezinsleven. Ze is getrouwd met Anis al-Qaq, een Palestijnse tandarts. Ze leerde hem kennen in 1992, tijdens een werkbezoek in het Midden-Oosten. Het stel trouwde in het geheim in Jeruzalem. Toen haar werkgever daar achter kwam, verloor ze haar vertrouwensfunctie op de politieke afdeling van Buitenlandse Zaken.

Tekst gaat verder onder de foto's

Kinderen Sigrid Kaag

Kaag en al-Qaq hebben samen vier kinderen: Janna (25), Makram (22), Adam (21) en Inas (18). Het gezin woonde jaren in het buitenland, nu wonen ze allemaal in Nederland. Janna is afgestudeerd in Londen en woont in Amsterdam. Haar zoons wonen in Rotterdam en Wageningen, en haar jongste dochter woont nog thuis.

Tekst gaat verder onder de foto's

Discriminatie

Kaag strijdt met haar partij tegen discriminatie, waar ze in haar privéleven ook regelmatig mee geconfronteerd wordt. Toen de politicus in New York woonde, werd haar man aangezien voor haar klusjesman omdat hij donker is. 'Toen moest ik zeggen: hij is tandarts. En mijn man.' In Zwitserland rijdt zij altijd en niet haar man, want dan komen ze makkelijker de grens over. Haar kinderen dragen de achteraam van haar man, maar gebruiken weleens Kaag bij bijvoorbeeld een sollicitatie. 'Nou, bingo. Toen werd ze ineens wel uitgenodigd voor een gesprek.'

Beeld: Brunopress, Peter Smulders | Bron: RTL Nieuws, Businessinsider, de Volkskrant

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.