Presentatrice Yvon Jaspers (44) kennen we nu allemaal als dé Boer Zoekt Vrouw-ster, maar vroeger was ze bezig met heel andere dingen.

Vanaf 1994 was ze al bij het Klokhuis te zien. Ze werkte toen ook mee aan andere kinderprogramma’s, zoals Knofje, waarin ze de moeder van Knofje speelde.

Wat vliegt de tijd

Daarnaast presenteerde ze ook het programma ZigZag. Haar grootste bereik behaalde ze met het populaire boerenprogramma. Ze is inmiddels vijfvoudig (2006, 2008, 2009, 2010 en 2012) winnaar van de Zilveren Televizier-ster. Ze is getrouwd met Pieter en heeft 2 kinderen, Keesje (12) en Tijl (10).

Yvon is overigens dol op eten: “Er zijn heel veel dingen in je leven die je niet, of deels onder controle hebt: het slagen van je liefde, je gezondheid, succes op je werk. Maar je gelukkig voelen zit vaak in kleinere zaken die je wel kunt beïnvloeden. Bij mij hebben die bijna altijd iets te maken met eten of geuren of eetmomenten. Met mijn familie en vrienden. Om dat samenzijn is het te doen, ik eet nooit alleen.”

Zó zag Yvon er in 1997 nog uit:

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders