Patty Brard (65) kennen we allemaal van televisie, waar ze door de jaren heen in veel programma's te zien was. Maar hoe zag Patty Brard er vroeger uit, zeg, zo'n 40 jaar geleden? Story dook het archief in en vond bijzondere beelden van de zangeres en presentatrice.

In 1955 werd Patty geboren als Petula Louise Brard in Sorong, Nederlands-Nieuw-Guinea. Toen ze nog maar 11 jaar oud was, verhuisde ze met haar ouders naar Nederland. Na haar schooltijd ging ze aan de slag als secretaresse bij de publieke omroep. Dat is het moment waarop haar leven compleet veranderde.

Zo zag Patty Brard er vroeger uit

Bij de publieke omroep werd Patty namelijk ontdekt als zangeres door Hans van Hemert, en zo kwam ze in 1977 terecht in de meidengroep Luv'. Samen met Marga Scheide en José Hoebee scoorde ze hit na hit. Toch besloot Patty om in 1980 solo te gaan. Een jaar later scoorde ze haar eerste hitje All this way. Hoe Patty Brard er vroeger uitzag? Onderstaande kiekjes uit het archief zijn van bijna 40 jaar geleden.

Article continues after the ad

Patty tijdens een van haar optredens in 1981.

Patty in 1981.

Van zangeres naar presentatrice

Patty's solocarrière was niet van lange duur. In 1984 maakte ze de switch naar televisie, waar ze begon als assistente bij het programma Bananasplit. Een paar jaar later, in 1989, kreeg ze haar eigen variant op het programma, genaamd Gaan met die banaan. Daarin nam ze zowel bekende als onbekende Nederlanders in de maling met een verborgen camera. In 2001 presenteerde ze het derde seizoen van realityprogramma Big Brother, waarna nog veel programma's volgden.

Patty met een kort kapsel in 1990, toen ze haar programma Gaan met die banaan presenteerde.

Privéleven

Eind jaren zeventig had Patty een relatie met Ron Brandsteder, met wie ze van 1979 tot 1980 getrouwd was. In haar tweede huwelijk kreeg ze dochter Priscilla, met wie ze sinds kort weer contact heeft. Patty stapte daarna nog tweemaal in het huwelijksbootje en is sinds 2014 getrouwd met haar huidige partner Antoine van de Vijver.

Bron: Libelle | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.