Dat de roots van Guus Meeuwis in Brabant liggen, mag duidelijk zijn. Maar dat hij zou uitgroeien tot één van de grootste Nederlandse zangers, had hij vast nooit verwacht als jongetje op de Mariaschool in Lieshout.

Nederlandse top

Guus werd in 1972 geboren in een klooster in Mariahout. Op de lagere school (zie klassenfoto uit 1977-1978 hieronder) kwam zijn muzikaliteit nog niet aan het licht, dat gebeurde pas op de middelbare school. Guus ging in het bandje Vagant spelen en scoorde hiermee zijn eerste hit: 'Het is een nacht'. Met dit nummer duikt hij vanuit het niets op nummer één in de hitlijsten. Al gauw volgde een andere hit, 'Per Spoor (Kedeng Kedeng)'. In 2001 ging Guus zijn eigen weg, en ook zijn solomuziek sloeg aan. Ruim 15 jaar en 45 stadionconcerten later is de zanger niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. 

Zo zag Guus er vroeger uit:

Article continues after the ad

Ook contact leggen met oud-klasgenoten?

SchoolBANK is dé plek om een uitstapje naar het verleden te maken en oud-klasgenoten, vrienden en zelfs jeugdliefdes terug te vinden. Met meer dan 5,1 miljoen gebruikers en ruim 500.000 klassenfoto’s is SchoolBANK de grootste en bekendste reüniesite van Nederland. Het platform is opgericht in 2002 en nu geheel in een nieuw jasje gestoken.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders & Schoolbank.nl