erica meiland vroeger

We kennen Erica Meiland (57) allemaal van Chateau Meiland, samen met haar man Martien en hun kinderen Maxime en Montana. Hoewel ze hun faam te danken hebben aan het programma, waren de Meilandjes jaren geleden ook al te zien op televisie. Zó stond Erica Meiland vroeger voor de camera.

De familie Meiland werd in 2019 in heel Nederland bekend met Chateau Meiland, waarin we zien hoe ze een bed & breakfast runnen in Frankrijk. Maar dat was niet de eerste keer dat de familie naar Frankrijk vertrok en op de voet gevolgd werd door een camera. Zo waren de Meilandjes in 2006 te zien in het TROS-programma Ik Vertrek. Net als Martien en dochters Maxime en Montana, ging ook moeder Erica Meiland vroeger anders door het leven.

Article continues after the ad

Erica Meiland vroeger

Veertien jaar geleden deed de familie Meiland mee aan het tv-programma Ik Vertrek. Erica, Martien en hun dochters vertrokken toen naar Frankrijk om een kasteel in de buurt van Parijs te verbouwen en daar een bed & breakfast te starten. Martien was toen 45 jaar en Erica 43 jaar.

In 2007 was het gezin opnieuw te zien in een speciale aflevering van Ik Vertrek waarin werd teruggekeken naar het eerste grote avontuur van de Meilandjes. Daarin krijgen we niet alleen beelden te zien van een jonge Martien, maar zien we ook hoe Erica Meiland vroeger voor de camera stond. Kijk maar:

Benieuwd naar de volledige aflevering van Ik Vertrek? Die bekijk je hier.

Chateau Meiland

Nadat het gezin twee jaar in Frankrijk woonde, keerden de Meilandjes terug naar Nederland. In 2018 deed de familie nog een poging om een leven op te bouwen in Frankrijk. Martien en Erica kwamen toen in contact met Talpa Network, waarna ze op de voet gevolgd werden in de realityserie Chateau Meiland. Inmiddels is het gezin wederom teruggekeerd naar Nederland en zijn ze nog altijd op tv te zien.

Erica en Martien

Erica en Martien Meiland zijn al heel lang samen. Zestien jaar geleden kwam Martien uit de kast en vertelde hij tegen Erica dat hij op mannen valt. Op dat moment stortte Erica's wereld volledig in. Na een tijdje besloten de twee om tóch samen verder te gaan, omdat ze simpelweg niet zonder elkaar konden. Het stel trouwde zelfs opnieuw en gingen samen het avontuur in Frankrijk aan. 

Beeld: Peter Smulders, NPO

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.