Liesbeth List is altijd open geweest over haar nare jeugd en de slechte band met haar stiefmoeder. Hoe wreed die kon zíjn, vertelt de chansonnière tot in detail in haar onthullende biografie. ‘Zij keek toe hoe ik mijzelf pijnigde...’ 

Als ik in snikken uitbarstte, werd ik in een kuip met koud water gezet. Ik moest dan met een harde borstel over mijn huid heen wrijven. Aan het voeteneind van de badkuip keek zij dan toe hoe ik mijzelf pijnigde.’ In haar biografie Liesbeth List, de dochter van de vuurtorenwachter windt de 76-jarige zangeres er geen doekjes om. De band met haar stiefmoeder was intens slecht. Rietje, de tweede vrouw van haar vader, liet haar wrede dingen doen. ‘Eén keer heb ik zelfs een likje van mijn eigen poep moeten nemen. Ik hing toen met mijn hoofd boven de wc-pot. Of ze pakte de mattenklopper die in de gang stond. Daarmee maaide zij in het rond of sloeg ze op mijn blote bips...’ Na de zelfmoord van haar moeder vond Liesbeths vader zijn geluk bij deze Rietje. Vanaf het begin had Rietje een aversie tegen zijn jonge dochter. Het verdriet bij Liesbeth, die dan nog Elly Driessen heet, was groot.

Stiefmoeder
Echte moederliefde ervoer ze toen ze op zevenjarige leeftijd bij de familie List op Vlieland kwam. Stiefmoeder Rietje hoorde tijdens een vakantie op het eiland een vrouw vertellen hoe graag ze moeder wilde worden. Ze had verschillende miskramen gehad en opnieuw zwanger worden lukte niet. ‘Mijn stiefmoeder is op Vlieland naar de vrouw op zoek gegaan,’ vertelt Liesbeth in het boek. ‘En ze vond haar. Ze belde bij het betreffende huis aan en zei: Ik heb hier een meisje voor u. Ze is zeven jaar.’  En liet Liesbeth bij hen achter. ‘Die avond heb ik gevraagd of ik Jaap en Marie List ‘pappie en mammie’ mocht noemen. Ze hebben toen allebei, aan de andere kant van de deur, staan huilen. Op dat moment was ik hun dochter geworden.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Story 50 ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

Vorige week arriveerden actrice en schrijfster Fajah Lourens (36) en modemiljonair en investeerder Roland Kahn (65) samen op de première van de film Fifty Shades Freed, in het Amsterdamse Theater Tuschinski. Dat gaf ter plekke uiteraard meteen geklets. Zijn Fajah en Roland een setje? fluisterden toeschouwers langs de rode loper zó hard, dat het gekrijs van de passerende trams hen niet eens overstemde. Op zich geen gekke gedachte: Fajah is al tijden niet gesignaleerd met haar laatste minnaar van dienst (timmerman Igor), en Roland zou na relaties met onder anderen Sylvana (Simons), Jasmin en Xiomara – net als Fajah alle drie sexy, exotische dames – weer op de vrijersmarkt zijn.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Na de scheiding van Sylvie Meis maakte Rafael van der Vaart er geen geheim van dat hij het vreselijk vond dat hun zoon Damián in een gebroken gezin moest opgroeien. Nu dreigt dat opnieuw te gebeuren met zijn dochtertje Jesslynn, dat hij kreeg met nieuwe liefde Estavana Polman. Wat is er aan de hand? 

Toen Rafael voor zijn nieuwe liefde Estavana Polman naar Denemarken verhuisde, liet hij Damián zo vaak als mogelijk overvliegen. Ook Damián genoot (en geniet) van elk samenzijn met zijn vader. En toen hij vorig jaar broer werd van halfzusje Jesslynn, liet een trotse Rafael op social media weten: ‘Grote broer aanbidt babyzusje.’ Niets leek Rafaels nieuwe gezinsgeluk in de weg te staan. Tot nu! Rafaels voetbalcontract bij FC Midtjylland loopt deze zomer af en het ziet er niet naar uit dat het wordt verlengd of dat andere Deense clubs de aanvallende middenvelder een aanbieding zullen doen. In het voetbalwereldje gonst het van de geruchten dat clubs uit Qatar en China voor hem in de rij staan. Voor Rafael een lastige keuze, want grote liefde Estavana heeft haar handbalcontract bij Team Esbjerg net met een jaar verlengd. 

Lees het gehele artikel in Story editie 7. Nu in de winkels. 

Beeld: Peter Smulders