Henk Poort en Marjolein Keuning erkennen dat ze verschillend zijn, maar in de 25 jaar dat ze getrouwd zijn, hebben ze daar mee leren leven. Met de nadruk op léren, want in het begin van hun relatie liep het niet bepaald van een leien dakje tussen de twee…

Ze leerden elkaar ruim 27 jaar geleden kennen, toen ze beiden in de musical Les Misérables speelden, en dit jaar vieren Henk Poort (62) en Marjolein Keuning (55) hun zilveren huwelijksfeest. Dat ze al snel na hun eerste ontmoeting een relatie kregen, was voor beiden geen vanzelfsprekendheid. Marjolein kwam net uit een relatie met een drummer, die niet al te leuk was afgelopen, en Henk zat in een romance met een Spaanse danseres die in Duitsland woonde. Maar Henk verloor eigenlijk meteen al zijn hart aan Marjolein. ‘Zodra ik haar zag, was ik béng, in één keer knalverliefd,’ zegt de zanger in Nouveau.

Eerste afspraakje

Toen het tweetal voor de eerste improvisatieopdracht voor Les Misérables koppels moest vormen, zorgde Henk er dan ook voor dat hij naast Marjolein kwam te staan en met háár een koppel kon zijn. Een eerste afspraakje was snel gemaakt, en de vonk sprong onmiddellijk over. Toch liep het niet meteen van een leien dakje tussen de twee, bekent Marjolein in het interview. Over de ‘afstemmingsproblemen’ die ze ondervonden, vertelt ze: ‘Ik weet nog dat Henk in mijn zelf verbouwde huisje kwam helpen met het bevestigen van een systeemplafond. Hij stond direct op de ladder en ik mocht schroeven aangeven. Ik had iets van: Hou effe op, het is míjn plafond! En Henk interpreteerde mijn irritatie weer als afwijzing, terwijl het meer zei over mijn bewijsdrift.’ Henk had weer moeite met het feit dat Marjolein af en toe alleen wilde zijn. ‘Marjolein kon na een avond uit doodleuk zeggen dat ze alleen wilde slapen of ze wilde gewoon even met rust gelaten worden. Dat vond ik heel moeilijk. Ik voelde me afgewezen,’ bekent hij in het artikel. Toen Henk het niet meer wist, belde hij Marjoleins zus, die hem zei dat hij gewoon geduldig met haar moest zijn. ‘En ze heeft gelijk gekregen: dit jaar zijn we 25 jaar getrouwd!’

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 08 ligt nu in de winkels. 


Beeld: Peter Smulders

 

Het moddergooien tussen Boris en Lilly Becker is nog niet afgelopen. Lilly heeft flink uitgehaald naar haar ex, en beschuldigt hem ervan dat hij haar in de kou laat staan.

Vechtscheiding

De socialite heeft een pittig bericht geplaatst op sociale media. 'Een man zou de moeder van zijn kind altijd moeten respecteren. Ongeacht wat er gebeurt,' luidt het bericht. Lilly claimt dat haar ex er niet voor haar is. 'Onthoud altijd dat ze altijd doet wat ze kan voor haar kind. Vooral wanneer hij niks doet om haar te helpen, ook financieel niet.'

Breuk

Eind mei maakten Boris en Lilly hun scheiding na bijna negen jaar huwelijk bekend. De twee hebben er alles aan gedaan om hun huwelijk te redden, ook relatietherapie. Maar het mocht niet baten. Volgens hun advocaat was de definitieve breuk geen makkelijke beslissing na een relatie van dertien jaar. 'Het belangrijkste voor beiden is het welzijn van hun zoon Amadeus,' aldus de advocaat.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

De redactie van RTL Late Night had al enkele weken geleden met Jenny Douwes, het zelfbenoemde boegbeeld van de 'blokkeerfriezen', en anti-Piet-activist Jerry Afriyie afspraken gemaakt voor een open gesprek met beide partijen aan tafel op de laatste zittingsdag van de rechtszaak tegen de A7-bezetters. "We hebben alle reden daarop te vertrouwen en dat doen we ook", laat RTL maandag in een verklaring weten.

Spijt

Volgens de redactie van het programma stelde Douwes op het laatste moment nieuwe eisen, namelijk geen debat aan tafel met Afriyie. "We begrijpen dat er in de hectiek van een live-uitzending snel beslissingen moeten worden genomen. Achteraf hadden we vlak voor de start van de uitzending moeten besluiten om niet mee te gaan met de nieuwe gespreksvoorwaarden", aldus RTL.

Geen afspraken

Advocaat Wim Anker en zijn cliënt Jenny Douwes bestrijden deze visie op het gebeurde. "Er zijn geen afspraken gemaakt om allen aan één gesprekstafel plaats te nemen", schreef Anker zondag op zijn website in een verklaring. "Dat was ook helemaal geen optie. In de eerste plaats omdat Jenny Douwes daarmee niet akkoord zou gaan. En in de tweede plaats omdat ons kantoor geen discussie wilde en wil over de persoon en kleur van Zwarte Piet. Daar ging immers de blokkadezaak niet over!"

Totale verrassing

Twan Huys zou volgens Anker vlak voor aanvang van de uitzending op vrijdag tegen Douwes hebben hebben gezegd dat Afriyie niet met haar aan tafel zou komen. "De move van de presentator om tijdens de uitzending toch de heer Afriyie en zijn advocaat aan tafel te noden, was voor ons een totale verrassing. Dat was mijns inziens ook duidelijk te zien."

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)