Henk Poort en Marjolein Keuning erkennen dat ze verschillend zijn, maar in de 25 jaar dat ze getrouwd zijn, hebben ze daar mee leren leven. Met de nadruk op léren, want in het begin van hun relatie liep het niet bepaald van een leien dakje tussen de twee…

Ze leerden elkaar ruim 27 jaar geleden kennen, toen ze beiden in de musical Les Misérables speelden, en dit jaar vieren Henk Poort (62) en Marjolein Keuning (55) hun zilveren huwelijksfeest. Dat ze al snel na hun eerste ontmoeting een relatie kregen, was voor beiden geen vanzelfsprekendheid. Marjolein kwam net uit een relatie met een drummer, die niet al te leuk was afgelopen, en Henk zat in een romance met een Spaanse danseres die in Duitsland woonde. Maar Henk verloor eigenlijk meteen al zijn hart aan Marjolein. ‘Zodra ik haar zag, was ik béng, in één keer knalverliefd,’ zegt de zanger in Nouveau.

Eerste afspraakje

Toen het tweetal voor de eerste improvisatieopdracht voor Les Misérables koppels moest vormen, zorgde Henk er dan ook voor dat hij naast Marjolein kwam te staan en met háár een koppel kon zijn. Een eerste afspraakje was snel gemaakt, en de vonk sprong onmiddellijk over. Toch liep het niet meteen van een leien dakje tussen de twee, bekent Marjolein in het interview. Over de ‘afstemmingsproblemen’ die ze ondervonden, vertelt ze: ‘Ik weet nog dat Henk in mijn zelf verbouwde huisje kwam helpen met het bevestigen van een systeemplafond. Hij stond direct op de ladder en ik mocht schroeven aangeven. Ik had iets van: Hou effe op, het is míjn plafond! En Henk interpreteerde mijn irritatie weer als afwijzing, terwijl het meer zei over mijn bewijsdrift.’ Henk had weer moeite met het feit dat Marjolein af en toe alleen wilde zijn. ‘Marjolein kon na een avond uit doodleuk zeggen dat ze alleen wilde slapen of ze wilde gewoon even met rust gelaten worden. Dat vond ik heel moeilijk. Ik voelde me afgewezen,’ bekent hij in het artikel. Toen Henk het niet meer wist, belde hij Marjoleins zus, die hem zei dat hij gewoon geduldig met haar moest zijn. ‘En ze heeft gelijk gekregen: dit jaar zijn we 25 jaar getrouwd!’

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 08 ligt nu in de winkels. 

Beeld: Peter Smulders

 

Gordon heeft de zaak tegen zijn ex Kevin B. gewonnen. De rechter stelde vast dat Gordon wel degelijk “een affectieve en seksuele relatie” had met de arts in opleiding uit Almere.

Relatie

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op “duizenden WhatsApp-berichten” tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter “niet vol te houden” dat er geen sprake was van een relatie. Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Dwangsom

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is “niet meer nodig”. Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen. Kevin spande het kort geding aan en eiste aanvankelijk dat alle verwijzingen naar hem van Gordons social media verdwenen. De entertainer haalde al snel alle posts over Kevin weg en daarmee leek de zaak van de baan. Maar de arts in opleiding beweerde dat Gordon hem stalkte en stapte toch naar de rechter in de hoop dat de entertainer een contactverbod kreeg. Gordon eiste op zijn beurt een rectificatie, omwille van zijn reputatie.

Bedrogen

Gordon stelde Kevin in februari voor als de man van zijn leven. Al snel bleek dat de entertainer niet de enige was die dacht een relatie te hebben met de arts in opleiding uit Almere. Gordon voelde zich bedrogen, “in mijn emotie” sloeg hij Kevin en zwaaide hij met een mes. De entertainer wilde tekst en uitleg, maar de Almeerder verbrak alle contact. Daarom nam Gordon ook contact op met vrienden en familie van Kevin.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Linda de Mol heeft voor haar dochter Noa een dubbel benedenhuis gekocht in het centrum van Amsterdam. Het optrekje is 143 vierkante meter, meldt de website Bekendeburen.

Peperduur huis

Het huis beschikt over vier kamers, twee balkons en een patio. Een keuken zit er nog niet in, die moet nog worden geïnstalleerd. Linda betaalde volgens de website 875.000 euro. Eerder hielp de presentatrice ook zoon Julian aan een huis in de hoofdstad. De 18-jarige Noa is op papier voor eenderde eigenaar van de woning.

Beeld: Edwin Smulders