Terugkijkend op de breuk met Myrthe Mylius beseft Thomas Berge dat hij haar ontzettend veel pijn heeft gedaan. Maar de zanger kwam tot bezinning en heeft er alles aan gedaan om zich te verzoenen met de moeder van zijn zoontje Jack. 

Voor Thomas Berge (30) zijn de afgelopen tien jaar een rollercoaster geweest. Hij kickte af van de drugs, verliet zijn verloofde Myrthe Mylius en hun zoontje en kreeg een knipperlichtrelatie met Cassidy Roeks. Toch zegt hij nergens spijt van te hebben. ‘Het klink misschien arrogant als je zegt dat je nergens spijt van hebt. Maar ik ben mezelf zo hard tegengekomen, dat spijt niet meer nodig is,’ zegt hij in Flair. ‘En gelukkig kun je dingen ook weer goedmaken.’ De zanger doelt op het feit dat hij zijn ex Myrthe veel pijn heeft gedaan. Totaal onverwacht verbrak hij in 2016 hun relatie. Terwijl hij kort daarvoor nog over een huwelijk had gesproken. Er werd gefluisterd dat Thomas Myrthe in de steek had gelaten voor Cassidy Roeks. ‘Je kunt op je vingers natellen dat er meer aan de hand was,’ vertelde Myrthe destijds in een interview. ‘Al had dat in mijn beleving niet zoveel te maken met dat er iets in onze relatie scheef zou zitten.

Article continues after the ad

Uit elkaar

Maar hij zette zichzelf ook graag op een voetstuk. Van jongs af aan is hij gewend om veel aandacht te krijgen en wat minder gewend om die aan een ander te geven.’ Thomas erkent in Flair: ‘Toen Myrthe en ik uit elkaar gingen, heb ik dat verre van netjes gedaan. Daar baalde ik van, ook voor Jack. Op een dag heb ik twee flessen wijn gekocht en ben ik naar haar huis gegaan. Er was veel boosheid en verdriet, vooral van Myrthe’s kant, en ik wilde dat oplossen. Die avond hebben we voor het eerst een lang en goed gesprek gevoerd en alles uitgesproken. Het was heel liefdevol, ik ben blij dat ik het heb gedaan en dat zij ervoor openstond. Ik kon ook zeggen op welke punten ik echt een lul was geweest en waar ik mijn verantwoordelijkheden niet had gepakt.’ Thomas weet nu dat hij te weinig aandacht voor Myrthe had. ‘Voor dat wat ze deed, voor de persoon die ze is. Iedereen wil gehoord en gezien worden, maar ik deed dat gewoon niet. Ook in die zin is ouder worden fijn, dat je jezelf een schop onder je kont kunt geven.’ De relatie met Myrthe is nu beter dan ooit. De twee wonen op steenworp afstand van elkaar. ‘Ik heb veel steun aan Myrthe. We zien elkaar vaak, we doen leuke dingen samen. Voor Jack is dat ook heel fijn.’  

Beeld: Peter Smulders

Lees de rest in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.