Online veilingsites zijn razend populair. Dat is niet zo gek, want je kunt er op bijna alles bieden en je scoort vaak mooie deals. Ook de spanning van het biedingsproces speelt mee bij de aantrekkingskracht van online veilingen. Zeker een keer het proberen waard dus. Met deze vier aandachtspunten weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt.

Mooie deal of toch niet?

Soms lijkt iets een koopje, maar is het dat niet. Controleer daarom altijd de prijzen van de uitstapjes die via een veilingsite worden aangeboden met die op de website van de aanbieder. Begin altijd met vergelijken op Startpagina. Check daarnaast bijkomende kosten (zoals veilingkosten, toeristenbelasting of weekendtoeslag) voordat je gaat bieden. Die kunnen namelijk aardig oplopen. Waardoor je denkt een scherpe deal te scoren, maar duurder uit bent dan ergens anders.

Article continues after the ad

Controleer de beschikbaarheid

Dit is met name een aandachtspunt bij hotelovernachtingen en vakantiebungalows. Die zijn vaak niet altijd beschikbaar, dus controleer of dat leuke weekje naar de Eiffel niet precies samenvalt met de verjaardag van je jongste kleinkind. Sowieso zijn schoolvakanties, weekenden en feestdagen meestal uitgesloten. Via Startpagina.nl vind je de beste en leukste hotelveilingen op een rij!

Hou vast aan een maximumbedrag

Slim bieden is je sleutel tot succes bij online veilingen. Breng dus niet zomaar een bod uit. Wacht bijvoorbeeld tot het laatste moment en bied dan in één keer je maximale bedrag. Dat is trouwens niet altijd een garantie voor succes. Soms worden de loop- en eindtijd bij lastminute biedingen verlengd. Dat gebeurt om eerdere bieders alsnog een kans te geven over het laatste bod heen te gaan. Eén gouden tip kunnen we je nog wel meegeven: biedt op rustige momenten, zoals ’s nachts of 's morgens vroeg. Ga naar Startpagina.nl en ontdek de leukste uitjes die via online veilingen worden aangeboden.

Geduld is een schone zaak

Je kunt er flink van balen als iemand anders er op het laatste moment met jouw mooie deal vandoor gaat. Laat je niet uit het veld slaan, want het uitstapje of leuke weekendje weg wordt meestal direct daarna alweer aangeboden. Waar je juist géén geduld bij kunt gebruiken, is betalen. Als je de deal binnen hebt, betaal dan op tijd. Bij te late betaling brengen de meeste veilingsites voor uitjes en vakanties extra kosten in rekening.

Zin om een online veiling te proberen? Via Startpagina.nl vind je de beste aanbieders.