Er zijn van die BN’ers waarvan we weten dat ze niet om een cent verlegen zitten. Maar hij rijk ze nu werkelijk zijn, daar komen we vaak niet achter.

Jeroen Pauw bijvoorbeeld. In het programma ‘5 jaar later’ beweerde Jeroen Pauw rond de twee miljoen euro rijk te zijn. Maar volgens Bekendeburen is hij in werkelijkheid veel rijker.

Article continues after the ad

Bezittingen

Zo is Jeroen eigenaar van het bedrijf genaamd ‘Pief Paf Poed Holding B.V.’, gevestigd op zijn adres in Amsterdam. Het eigen vermogen bedraagt eind 2016 z’n 2,9 miljoen euro. Daar komt nog bij dat hij aan liquiditeiten en andere vlottende activa ook nog eens een bedrag van bijna 2.3 miljoen euro op de balans heeft staan. Ook verkocht Jeroen dit jaar zijn huis in Loosdrecht met wel bijna een half miljoen euro winst. Verder bezit hij in Amsterdam nog twee appartementen met een geschatte overwaarde van 1 ton.

Vermogen

Volgens deze berekening wordt zijn totale vermogen op z’n 4,5 miljoen euro geschat. Dan was die 2 miljoen euro die Jeroen Pauw beweerde te hebben toch écht wel een beetje te laag ingeschat.

Bron: Bekendeburen | Beeld: Peter Smulders