Er zijn van die BN'ers waarvan we weten dat ze niet om een cent verlegen zitten. Maar hoe rijk ze nu eigenlijk echt zijn, daar komen we vaak niet achter. Vandaag trachten we het vermogen van Jan Smit te achterhalen.

Jan Smit draait al mee in de showbizz sinds hij nog een klein Jantje was en het is dan ook geen verassing dat hij een flink vermogen heeft. De volkszanger presenteert zo nu en dan (De Beste Zangers van Nederland), doet commercials voor Pearle en zingt ook nog in een Duitse schlagers-groep. Tevens is hij dit jaar gestrikt als vierde Topper en we weten allemaal dat dit een flink bedrag in het laatje betekent. 

Vermogen

Zijn totale vermogen werd eerder dit jaar door Quote geschat op  zo'n 12 miljoen euro. Dit wordt onder andere gebaseerd op het geld dat hij jaarlijks aan zijn optredens verdient. Je moet namelijk nogal wat over hebben om Jan Smit te zien zingen. Zijn gage is 14.000 euro voor een halfuur. Kaching! 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders