Vele bekende Nederlanders hebben vrijdagochtend op sociale media verdrietig gereageerd op het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Hij zal enorm worden gemist in Amsterdam.

"En niet alleen Amsterdam. Eberhard van der Laan maakte niet enkel de stad, maar het hele land wat liever", twittert Claudia de Breij. "U was zo lief en mooi voor onze lieve en mooie stad. Ga u vreselijk missen", voegt Hadewych Minis daar aan toe.

Humberto Tan houdt het kort: "Dank u wel burgemeester." Zijn voormalige Late Night-collega Marieke Elsinga werd wakker met het nieuws. "Opstaan met verdrietig nieuws. Onze burgemeester is niet meer."

Afscheidswoorden

"Alles is gezegd. Alles is gedaan. De ogen zijn dicht. Het was tijd om te gaan", schrijft Jon van Eerd. Teun Kuilboer: "Jezus jongens. Heb inmiddels echt het idee dat alles wat goed is ons te snel ontvalt. Maar we blijven door gaan."

Wendy van Dijk zag de dood van Van der Laan al enigszins aankomen, vertelt ze bij een foto van haar en de burgemeester. "Vannacht reed ik naar huis en dacht onafgebroken aan dit moment van vorig jaar. Ik snap nu waarom.. we verliezen weer een grootheid. Ik wens familie, dienaren, naasten enorm veel sterkte te toe."

Brandpunt-reporter Liesbeth Staats hoopt nog steeds dat de afscheidswoorden van Van der Laan ("Zorg goed voor onze stad en voor elkaar") in steen gebeiteld worden. "Dat je er langs fietst, en steeds die oproep leest. Doorstaat de tand des tijds met gemak", zei ze bij haar oproep toen Van der Laan vorige maand zijn taken neerlegde. "Dit hoop ik opnieuw & nog steeds", zegt ze nu.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Elke week deelt Story de mooiste, ontroerendste en bijzonderste foto’s die voorbijkomen op Instagram. Deze week een kijkje in de zomerse foto's, die ondanks het winterse weer, zijn geplaatst. 

Maan

 

January 11th, almost as good as august 11th 🌈

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st) op

Estelle

 

Sahara quat✌🏻💋

Een bericht gedeeld door Estelle Cruijff (@estellecruijff) op

Yolanthe

 

Grit & Grace

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau) op

Sylvie Meis

 

Never one to miss a sunset 🌅 #capetown

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis Official Account (@1misssmeis) op

Ali B

 

Het lekkerste bakje oploskoffie ever ⛺️🐘🦏🐆🐃🦁#rangerlife

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

 

Dit artikel komt uit editie 7 van Story. Nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Edwin Smulders: 'Ronald de Boer zie ik regelmatig in Amsterdam-Zuid waar hij met zijn gezin woont. Soms zit hij, zoals hier, op de elektrische bakfiets als hij zijn jongste dochters naar school brengt. Maar hij loopt ook vaak achter de kinderwagen met zoontje Boaz Samuel erin. Na vijf dochters (Brooke, Maxime, Demi, Fenna en Linde) werd Ronald vorig jaar september de trotse vader van een jongen. Toen zijn vriendin Suze van Boaz in verwachting was, stak Ronald niet onder stoelen of banken dat hij, na vijf meiden, het fantastisch zou vinden om een zoon te krijgen. En die wens is dus in vervulling gegaan. In de tijd dat Ronald nog voetbalde, was hij natuurlijk veel weg en had hij weinig tijd om met zijn kids door te brengen. Maar sinds hij voetbalanalist is, is daar veel verandering in gekomen. Hij is nu in het weekend of 
’s avonds aan het werk, maar overdag kan hij vol overgave papa zijn. En ik kan goed merken dat hij daar met volle teugen van geniet.’ 

Beeld: ANP