Politiek Den Haag lijkt klaar met de absurd hoge staatssalarissen die de best verdienende tv-sterren van de publieke omroep als Matthijs van Nieuwkerk en Antoinette Hertsenberg toegeschoven krijgen – vele tonnen per persoon, die voor een belangrijk deel opgehoest worden door hard werkende Nederlanders...

Matthijs van Nieuwkerk mag officieel maar 194.000 euro per jaar verdienen (de zogeheten Balkenende-norm) maar pakt gewoon 580.000 euro, naar nu blijkt langs een constructie via MediaLane, het tv-productiebedrijf van Joop van den Ende’s dochter Iris. De gebraden haan van de BNNVARA stak veel van zijn centen in vastgoed, zoals zijn miljoenenpand aan een gracht in de Amsterdamse Jordaan. In het Achterhoekse Eefde, nabij Zutphen, bezit Matthijs daarnaast een boerderij met een lap grond en een eigen zwemvijver. Dat de NPO-rijkaard zijn schaapjes op het droge heeft, blijkt wel uit de naam van zijn hoeve: Schapenland.

Article continues after the ad

Lees de verhalen over alle grootverdieners bij de NPO in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders