Johnny de Mol (38) zat als zoon van mediamagnaat John de Mol en zangeres Willeke Alberti dan misschien dicht bij het vuur, dat wilde nog niet zeggen dat hij zelf ook in de entertainmentwereld werkzaam wilde zijn. Toch bleek Johnny op jonge leeftijd al door het artiestenvirus te zijn gegrepen.

Succesvol op tv

Op zijn zesde kroop hij achter de drums en de piano, en op zijn elfde ontdekte hij het gitaarspel. Twee jaar later richtte hij zijn eerste hardrockbandje op. Ondertussen begon de tv-wereld ook te lonken. Via zijn vader had hij allerlei baantjes achter de schermen, waarna hij langzaamaan ook zelf in de schijnwerpers wilde staan. Slechts één seizoen (2000/2001) was Johnny te zien in GTST, waarna een eindeloze rits aan tv-series volgde. Ook op het witte doek bewees de De Mol-telg over acteer-capaciteiten te beschikken. Vanaf 2013 richt Johnny zich voornamelijk op tv-presentatie. Met programma’s als SynDROOM, Holland’s Got Talent en HotelSYNDROOM heeft hij zich bij een groot publiek inmiddels enorm populair gemaakt.  

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders