Hoewel de meeste BN'ers gezond eten, kunnen de sterren ook enorm genieten van een vette hap. Hoe de sterren van ons kikkerlandje hun friet het liefst eten? Dat vertellen ze je zelf.

Winston Gerschtanowitz: "Met de hand gesneden en in schoon vet gebakken."

Paul de Leeuw: "Het liefst zelfgemaakt, van een mooie kruimige aardappel. Zelfgemaakte mayonaise erbij is het lekkerst."

Karin Bloemen: "Thuis kunnen we er ook wat van. Altijd gebakken in zonnebloemolie en met spinazie en appelmoes"

Article continues after the ad

Jan des Bouvrie: "Frietjes eet ik wanneer ze er toevallig zijn. Het liefst aan het eind van een feestje; dat je de tuin inloopt en er staat een frietkraam. Onverwachte friet is het lekkerst."

Patty Brard: "Liefst met mayo, pindasaus en een fijngehakt uitje. Thuis doe ik het anders. Eerst gaat er olijfolie in de pan, dan twee hele bollen licht gekneusde knoflook en dan de frieten. Twee keer bakken, zeezout en cayennepeper erover en klaar is Kees. Ik noem het een Ibiza-frietje. Wasabimayonaise of mosterdmayo erbij en mijn geluk is compleet.’’

Gezond genieten? 

Bereid je frietjes in een airfryer. Doordat je niet in olie bakt maar met lucht ben je niet alleen veel gezonder bezig, maar ook nog eens goedkoper uit. En je hebt geen frituurlucht in huis! De airfryer is heel makkelijk in gebruik. Terwijl jij de salade klaarmaakt, hoef je niet meer op je pannen te letten. Je nieuwe beste vriend neemt dit namelijk moeiteloos van je over; je hoeft er totaal niet meer naar om te kijken. Wanneer je kostje in de airfryer eenmaal klaar is, heb jij ondertussen de tafel gedekt, de fles wijn ontkurkt en je gezin aan tafel gekregen. Makkelijker dan dit wordt het niet.

Beeld: Edwin Smulders | Bron: Het Grote Frietboek