Slecht nieuws voor presentatrice Sofie van den Enk: zij en haar man zijn in alle stilte uit elkaar gegaan... 

Volgend jaar zouden KRO-NCRV-presentatrice Sofie van den Enk en haar man André precies tien jaar getrouwd zijn, maar dat jubileum gaan de twee helaas niet halen. Vorige week bereikte Story het bericht dat de presentatrice van onder meer Keuringsdienst van Waarde en haar man uit elkaar zouden zijn.

Inmiddels is dat droevige nieuws bevestigd door Sofie, die verder niets over de ontwikkelingen kwijt wil. Een nare situatie voor het stel, zeker omdat er kinderen in het spel zijn. Sofie en André zijn de trotse ouders van zoon Magnus (7) en dochter Reina (5) en zullen er ongetwijfeld alles aan willen doen om die twee kleintjes niet nog meer dan nodig onder de situatie te laten lijden. Waar Sofie aangeeft er verder niets over te willen zeggen, weet een Story-bron te vertellen dat het André is die het huis heeft verlaten en dat Sofie daar voorlopig met de kinderen blijft wonen.

De breuk

Article continues after the ad

Sprake van ruzie tussen de beide echtelieden zou er niet zijn; de breuk is volgens de bron het gevolg van de overbekende koek die op is. Sofie en André leerden elkaar kennen in de tijd dat zij buren waren in Utrecht, maar van liefde op het eerste gezicht was geen sprake. Sofie was er zelfs van overtuigd dat een relatie tussen haar en André niet zou kunnen werken. ‘Ik viel op acteurs, artsen. Mannen met wie je naar klassieke concerten kunt en moeilijk toneel en daar dan over napraten,’ vertelde Sofie eerder in Kek Mama. ‘Hij keek naar Formule 1, had alle cd’s van de Vengaboys. Ik dacht niet: dat is mijn man.’ Hoewel Sofie zich fysiek wel aangetrokken voelde tot André en geregeld de nacht bij haar buurman doorbracht, bleef ze volharden in de gedachte dat van een echt serieuze relatie nooit sprake zou kunnen zijn.

Uiteindelijk waren het haar zus en een vriendin die bij Sofie de ogen openden en haar duidelijk maakten dat André wel degelijk een goede partij was. Sofie: ‘Een vriendin zei: Je wordt niet verliefd op de ander, maar op het gevoel dat iemand je geeft. En ik voelde me bij André veilig, volslagen gewild en heel mooi. Een soort godin. André kan zonder met zijn ogen te knipperen zeggen: Ik aanbid je en ik kus de grond waarop je loopt. Dat vind ik heel grappig, welke man zegt dat nou?’

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.