Ze waren echt 'matties' op de radio, maar ook daarbuiten. Maar nu Coen Swijnenberg met een burn-out thuis zit, spreken hij en Sander elkaar amper.

Nee, Sander loopt daar de deur niet plat. 

Article continues after the ad

Collega's

'Coen en ik zijn vrienden, maar wel alleen op het werk. Ik zou het mezelf kwalijk nemen als ik voor de deur sta terwijl hij daar niet op zit te wachten', zegt Sander in het aprilnummer van LINDA Magazine.

Zonder Coen

Sander vindt het "heftig" dat hij nu al die tijd zonder hem moet werken. 'Het is niet goed voor het programma. Het is toch een beetje alsof U2 een andere zanger krijgt. Iemand die ook goed kan zingen, maar het voelt anders. Misschien besef ik nu pas hoe belangrijk hij is. Het totaal van ons tweeën is groter dan de som der delen', aldus de dj.

Rust

Vorig jaar november kwam naar buiten dat Coen tijdelijk stopt bij Radio538. De 39-jarige Swijnenberg is toe aan wat rust. 'Hij moet wat gas terugnemen en wat tijd voor zichzelf nemen. Dat gunnen we hem', zei Sander indertijd. 

Serieuze klachten

Een week nadat het nieuws bekend werd, reageerde Coen zelf via Instagram. 'Even een bericht nu het een tijdje stil is. Het gaat met mij momenteel niet zo lekker. De batterij is leeg en mijn lijf heeft flink aan de noodrem getrokken. Al wil ik nog zo graag, het gaat simpelweg even niet. Ik moet dat serieus nemen en me erbij neerleggen dat het herstel tijd nodig heeft. Hoe moeilijk het ook is om nu niet radio te kunnen maken', aldus de dj.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Coen Swijnenberg (@coenswijnenberg) op

Sander en Edwin

Sindsdien is het stil op social media. Het is niet bekend of en wanneer Coen weer achter de microfoon zal kruipen. Op dit moment zit Edwin Evers op zijn plek.

Beeld: Peter Smulders | LINDA.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.