Volgens Britse media nemen de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan héél lang vrij. We zullen de twee een poos niet meer in het openbaar zien. 

Hun plannen 'solo' (zonder koninklijke titel) door te gaan staat voorlopig in de ijskast, zo meldt The Sun.

Article continues after the ad

Rust

De reden: uiteraard het coronavirus, maar Harry en Meghan schijnen ook heel erge rust nodig te hebben na een bijzonder drukke en enerverende tijd. Het 'koninklijke koppel' zou 31 maart afstand doen van de titel, maar dat blijkt niet het echt geval. Hun afscheid wordt verspreid over het jaar. 

Reputatie

'Het is frappant, omdat ze sinds januari zo aan het opbouwen waren naar hun vertrek. Opeens is het 31 maart en kondigen ze aan dat het nog wel een jaar gaat duren voordat ze volledig vertrokken zijn. Het komt als een verrassing voor iedereen', aldus royaltydeskundige Omid Scobie.

Collega Laney Lui vindt het juist een goede beslissing. 'Niemand is bezig met hun plannen op dit moment. Als ze het hadden doorgezet, had dat hun reputatie geen goed gedaan. Iedereen zit nu in quarantaine", zo zegt ze.

LA

Inmiddels zijn de voormalige royals neergestreken in Los Angeles, waar ze vol frisse moed van start gaan met hun nieuwe non-profitstichting Archewell. Dit meldt The Telegraph.

Het stel was genoodzaakt een nieuwe naam voor hun initiatief te vinden, nadat koningin Elizabeth hen verbood nog langer de titel 'Sussex Royal' te gebruiken. Dit was omdat ze geen werkzaamheden meer zouden uitvoeren voor het koninklijk huis.

Zoon archie

De nieuwe naam Archewell is een verwijzing naar hun zoontje Archie, maar eveneens naar het woord 'arche' dat 'bron van actie' betekent in het Grieks. 'Voordat we SussexRoyal bedachten, speelden we al met het idee om iets met het woord 'arche' te doen. Uiteindelijk werd dit ook de inspiratie voor de naam van onze zoon Archie', aldus Harry en Meghan.

Bron: The Sun/Telegraph Beeld:ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.