Heel Nederland is inmiddels bekend met het muzikale talent van Jeangu Macrooy, straks is heel Europa aan de beurt! Maar wat bijna niemand weet is dat de Songfestivalzanger een tweelingbroer heeft die - jawel - óók gezegend is met een gouden keeltje. 

Samen met zijn tweelingbroer Xillan begon Jeangu de band Between Towers. De twee deden dit toen ze nog in het Surinaamse Paramaribo woonden. In 2013 brachten ze een album uit: Stars On My Radio.

Article continues after the ad

Singer-songwriters

Eerder vertelde Jeangu in een interview met AD over de muziek die hij als tiener maakte met Xillan, maar ook waarom ze hun muzikale carrière niet konden voortzetten in hun geboorteland. “Als tieners maakten mijn tweelingbroer en ik singer-songwritermuziek. Daar is in Suriname weinig publiek voor. En het land is dankzij de huidige politiek ook niet echt verbonden met de rest van de wereld”, aldus de zanger. “Ik zag het weer toen ik in december terug was: Suriname heeft zo veel potentie, de mensen zo veel talent, maar het komt er niet helemaal uit.”

Achtergrondvocalist Jeangu Macrooy

Voor Jeangu was dat genoeg reden om in 2014 naar Nederland te verhuizen, waar hij nog steeds veel samenwerkt met zijn broer. Zo schreef Xillan de hit Second hand lover, die ze samen hebben uitgebracht. Ook treedt hij op als achtergrondvocalist van Jeangu.

Optreden DWDD

Een aantal jaar geleden traden Jeangu en Xillan samen op in De Wereld Draait Door. In de video hieronder zie je het resultaat én komt ook de vader van de broers even in beeld:

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.