Lee Towers en Douwe Bob maken hun opwachting in de nieuwe animatiefilm De Grote Hummimummi Kerstspecial. Dat heeft producent Viking Film vrijdag gemeld.

De animatiefilm vertelt over de twee beste vrienden Hummimummi en Oessiepoessie. Ze krijgen echter ruzie over de vraag hoe de kerstspecial eruit moet komen te zien en gaan de muzikale strijd met elkaar aan, Allebei proberen ze de beste zangers van Nederland te strikken. Deze worden gespeeld door échte zangers: naast Lee Towers en Douwe Bob komen ook Shirma Rouse, Akwasi en De Likt voorbij.

De stemmen in de film worden vertolkt door Alex Klaasen (Hummimummi) en Jetty Mathurin (Oessiepoessie). Het script werd geschreven door Mieke de Jong. De film is regisseerd door Mascha Halberstad.

De Grote Hummimummi Kerstspecial is in december in de filmtheaters te zien en wordt in de kerstvakantie door de VPRO uitgezonden op NPO Zapp.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders