Dotan heeft zaterdag paus Franciscus ontmoet. De zanger deelde de beelden via Twitter.

'Dit is net gebeurd...', schrijft hij erbij.

Article continues after the ad

Ontmoeting met de paus

De ontmoeting duurde nog geen tien seconden. In het filmpje is te zien dat Dotan, op veilige afstand en met een mondkapje op, een aantal woorden met de paus wisselt. Het is onduidelijk wat er gezegd wordt.

Kerstavond

Dotan is in Rome voor opnames van het Italiaanse tv-programma Show Do Vaticano, dat jaarlijks op kerstavond wordt uitgezonden. Hij is de eerste Nederlandse artiest ooit die er uitgenodigd is.

Kers op de taart

'Ik vind het een ontzettende eer om in het Vaticaan te mogen optreden en de paus te mogen ontmoeten', zei de zanger eerder deze week. 'Het Vaticaan is een van de mooiste plekken ter wereld om te mogen spelen. Wat er allemaal gebeurd is met mijn muziek in Europa dit jaar is ongelooflijk en dit voelt als een kers op de taart', aldus Dotan.

Show Do Vaticano

Tijdens de jaarlijkse Show Do Vaticano treden grote artiesten uit Italië en andere landen op. Normaal gesproken is er een groot publiek aanwezig, maar vanwege de coronacrisis blijft het bij een lege zaal en de paus.

Europees succes

Voor Dotan is optreden in Italië niet nieuw. De zanger, die dit jaar in de Europese hitlijsten stond met singles Numb en There Will Be A Way, was er afgelopen zomer veel te vinden en trad al op in nationale televisieprogramma's. 'Het is heel apart om het grootste Europese succes tot nu toe te hebben middenin een mondiale pandemie. Ik ben heel dankbaar dat ik een paar kansen heb gekregen om mezelf te laten zien aan miljoenen mensen.' De zanger is naar eigen zeggen op de mooiste plekken geweest om zijn muziek ten gehore te brengen en hoopt dat gauw weer voort te zetten. 'Ik kan niet wachten om hopelijk volgend jaar alle plekken te bezoeken.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.