Sylvie Meis heeft er een week lang elke dag om gehuild: zoon Damián vertrekt naar Denemarken en gaat bij zijn vader wonen. De verhuizing heeft niks te maken met hun band. Op nieuwe beelden is te zien hoe dol moeder en zoon op elkaar zijn.

Damián verhuist naar zijn vader om daar zijn voetbaldroom na te jagen. Na enige twijfel stond ook Sylvie achter deze keuze. Vlak na de bekendmaking van het nieuws, zijn er beelden gemaakt van Sylvie, Damián en zijn aanstaande stiefvader Niclas Castello op straat. De tiener geeft zijn moeder een lange, dikke knuffel. Het mag duidelijk zijn dat de twee elkaar enorm gaan missen.

Bekijk de beelden van een knuffelende Sylvie en Damián hier

Verhuizing naar Denemarken

Voor het eerst sinds hun scheiding in 2013 zaten Sylvie Meis en Rafael van der Vaart dit weekend weer aan één tafel. Het Duitse Bild mocht de ex-geliefden interviewen en in dat interview maaken de twee groot nieuws bekend. Zoon Damián (14) verhuist binnenkort naar zijn vader in Denemarken. De reden hiervoor is dat Damian opgenomen is in de jeugdopleiding van de Deense voetbalclub Esbjerg.

Article continues after the ad

Emotioneel afscheid

Sylvie laat weten in het interview dat ze het er in eerste instantie wel moeilijk mee had. 'Ik heb even nagedacht en hij zei me ook dat dit echt zijn droom was. Het was voor mij wel emotioneel', vertelt ze. 'We hebben veel met elkaar gepraat en contact gehad. Ook met Estavana erbij. Het waren fijne gesprekken.'

Huwelijksbootje

Gelukkig blijft Sylvie niet alleen achter in Nederland. Volgende maand stapt ze in het huwelijksbootje met haar nieuwe vlam Niclas Castello. De moeder van Damian is dan ook zeker van plan om haar zoontje te komen opzoeken in het Scandinavische land. 'Ik kan ook regelmatig met Nicolas naar Denemarken, dan verblijven we natuurlijk wel in een hotel', aldus Sylvie.

Rafael: 'Ga niet trouwen'

Tijdens het interview met het Duitse Bild geeft Rafael zijn ongezouten mening over het aanstaande huwelijk. 'Ga niet trouwen', zegt hij. 'Dat bedoel ik niet naar haar toe, maar in het algemeen.' Hiermee lijkt de voormalig profvoetballer niet meer in het huwelijk te geloven. Toch is hij wel blij voor zijn ex-vrouw. 'Het is positief dat ze weer gaat trouwen en het is een heel leuke man. Ik heb hem nog niet leren kennen (...) maar ik hoop dat ze gelukkig worden.'

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.