Neil Diamond (77) mocht dan geliefd zijn bij miljoenen fans, hij was ongelukkig in de liefde. Tót hij gevoelens kreeg voor Katie McNeil (48). Maar zijn geluk wordt nu overschaduwd door zijn ziekte, waardoor hij nooit meer zal optreden…   

Article continues after the ad

‘Ik ben dan wel 76, mijn stem klinkt nog als een klok,’ zei Neil Diamond afgelopen september tijdens het concert ter gelegenheid van zijn vijftigjarig artiestenbestaan in de Amsterdamse Ziggo Dome. De levende legende, die op 24 januari 77 kaarsjes uitblies, gaf een wervelend optreden, waarbij evergreens als Song Sung Blue en Sweet Caroline natuurlijk niet mochten ontbreken. Voor zijn omvangrijke oeuvre ontving hij recentelijk een Lifetime Achievement Award, waarna hij zijn jubileumtournee wilde vervolgen.

Ziekte

Maar daar heeft zijn arts een stokje voor gestoken, nu Neil aan de ziekte van Parkinson blijkt te lijden. Op zijn website is te lezen: ‘Met tegenzin en teleurstelling moet ik aankondigen dat ik mijn concertreeks moet beëindigen. Het was een eer om de afgelopen vijftig jaar mijn shows te mogen spelen. Mijn dank gaat uit naar mijn loyale en toegewijde publiek. Ik heb jullie steun en aanmoediging altijd gewaardeerd.’ Neil weigert de moed echter op te geven. ‘Ik wil nog lang actief blijven met schrijven, opnemen en andere projecten.’ Daarom hoopt hij vurig dat zijn ziekte hem voorlopig niet verder sloopt… Neil kan in elk geval rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van zijn manager Katie McNeil, met wie hij in de lente van 2012 in het huwelijksbootje stapte. Daags daarna twitterde hij dolgelukkig: ‘Het was mágisch!’ Door Katie geloofde Neil weer in de liefde, na eerder liefdesleed.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.

Beeld: Gettyimages