Minister Kajsa Ollongren (52) zal op korte termijn haar werkzaamheden hervatten, nu de bewindsvrouw haar ziekenhuisbed intussen ingeruild heeft voor de echtelijke woning in Amsterdam-Zuid. 

Toen Kajsa Ollongren zich in oktober 2019 ziek meldde vanwege complicaties als gevolg van een medische ingreep aan haar bijholtes, lag het niet in de lijn der verwachtingen dat de minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties en tevens vicepremier vandaag de dag nog stééds met ziekteverlof zou zijn.

Article continues after the ad

Complicaties

Hoewel Kajsa al na het zomerreces werd geholpen aan haar bijholtes, moest ze hier eind vorig jaar opnieuw voor behandeld worden. Deze behandeling bleek dusdanig ingrijpend dat Kajsa ontheven werd uit haar functies. ‘Ik heb enige tijd geleden een operatie gehad aan mijn bijholtes. Die operatie is goed verlopen, maar er zijn andere medische complicaties opgetreden,’ lichtte Kajsa in een e-mail aan haar D66-collega’s haar afwezigheid toe. 

Na dit bericht bleef het lang stil rondom Kajsa en bleek uit Story-onderzoek dat de minister tijd in het Amsterdamse AMC-ziekenhuis lag. Omdat Kajsa geen verdere informatie verstrekte over haar ‘medische complicaties’, bleef het gissen wat ze precies mankeerde. ‘Het meest waarschijnlijk lijkt mij dat minister Ollongren complicaties richting haar oog of brein heeft, gezien de duur van haar afwezigheid. Maar dat is een gok, omdat ik haar exacte situatie niet ken,’ concludeerde KNO-arts Jeroen Clement van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal eind vorig jaar aan Story.

De goede kant

Intussen gaat het weer een stuk beter met Kajsa en heeft ze het AMC verlaten. De D66-minister is weer teruggekeerd in de echtelijke woning in een van de duurste straten van Amsterdam-Zuid, waar ze met haar vrouw Irene van den Brekel en hun twee kinderen, Skipper (19) en Pjotr (16), woont. Het zal niet lang duren voor Kajsa weer aan het werk gaat.

‘Minister Ollongren is nog herstellende en zal uiterlijk eind maart weer aan het werk gaan,’ laat Kajsa’s woordvoerder Marinda Giethoorn aan Story weten. ‘Het gaat de goede kant op.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.