Jan Rot gaat zijn naar verwachting laatste verjaardag vieren met een muzikale voorstelling in het Luxor Theater in Rotterdam. De ongeneeslijk zieke zanger, componist en tekstschrijver deelt die avond het podium met andere bekende muzikanten en zangers.

'Het feest stond eigenlijk voor mijn 65e gepland maar dat hebben we dus een jaartje naar voren gehaald. When I'm 64. Ook fijn', zegt Rot in de aankondiging van het feest dat op 2 december moet plaatsvinden. De artiest treedt die avond op met gastartiesten als Herman Finkers, Trijntje Oosterhuis, Lenette van Dongen, Henk Hofstede, Claudia de Breij en Fay Lovsky. Publiek kan bij het feest zijn en de kaartverkoop is inmiddels gestart.

Darmkanker

Zo'n drie maanden geleden kreeg Rot te horen dat hij uitgezaaide darmkanker heeft en nog ongeveer een jaar te leven heeft. Jan Rot is schrijver van boeken, liedjes en vertaalde de teksten van musicals als Hello Dolly! en Jersey Boys. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.