Freek Vonk is terug in Nederland om uit te zieken. Vorige week moest de tv-maker noodgedwongen de Filipijnen verlaten omdat hij daar erg ziek is geworden, heeft zijn management bevestigd aan het ANP.

Hoewel hij er nog niet helemaal bovenop is, is Freek in ieder geval niet zo ziek dat hij de hele dag op bed moet blijven liggen. Maandagmiddag plaatste hij een foto van zichzelf in een bos in Nederland, waar hij was gaan wandelen. "Van de Filipijnse wildernis terug naar de Nederlandse (stads)jungle! Buitenspelen is altijd leuk", staat er bij de foto.

Article continues after the ad

Filipijnen

De dierenfreak was in de jungle van de Filipijnen voor de opnames van Freeks Wilde Wereld, maar heeft de opnames halverwege moeten staken. Volgens de VPRO komt het programma daardoor niet in gevaar. Zodra Freek weer helemaal beter is, gaan de opnames verder. Of Vonk teruggaat naar de Filipijnen om het daar af te maken, kan zijn manager nog niet zeggen, er moet namelijk ook rekening gehouden worden met de seizoenen van de dieren. Sommige dieren migreren met de seizoenen naar plekken waar op dat moment het meeste voedsel te vinden is.

Ziekenhuis

Wat Freek Vonk precies mankeert is nog niet duidelijk. De tv-maker klaagde kort na aankomst in de Filipijnen onder meer over hoge koorts, buikkrampen, misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn en diarree. In Nederland is hij al een paar keer langs het ziekenhuis geweest. "Het is nu maar afwachten", zegt zijn manager.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)