Freek Vonk voelt zich langzaamaan weer wat beter. Helemaal uitgeziekt is hij nog niet, maar de tv-bioloog is wel weer sterk genoeg om 'voorzichtig op pad te gaan', vertelt hij op Instagram.

Freek moest afgelopen weekeinde de opnames van Freeks Wilde Wereld in de jungle van de Filipijnen annuleren omdat hij al dagen ziek op bed lag. De populaire tv-maker klaagde onder meer over hoge koorts, buikkrampen, misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn en diarree. Wat precies de oorzaak was, is nog niet duidelijk.

Uitgedroogd

'De Filipijnse arts wist mij na een bloedonderzoek helaas geen duidelijkheid te geven .... Wel heeft hij mij per infuus direct twee liter vocht toegediend, omdat ik uitgedroogd was. Sowieso thuis nog maar een goede dengue test laten doen - en parasieten check. Ik denk/hoop in elk geval dat ik het ergste heb gehad!', aldus Freek.

Filmen

Voor Freek was het de eerste keer dat hij door ziekte niet kon filmen. 'Nu voorzichtig opnames hervatten en proberen in de laatste week Filipijnen toch nog wat mooie afleveringen te maken voor Freeks Wilde Wereld.'

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders