De 22 jaar jongere Bart Meeldijk vroeg grote liefde Heleen van Royen (56) zeven jaar geleden op het dakterras van haar huis in Portugal ten huwelijk. Maar nog altijd hebben de twee hun geloftes niet afgelegd. Waarom niet?

De schoonvader van Heleen van Royen was niet bepaald blij met de komst van de schrijfster in het leven van zijn zoon. Samen met zijn vrouw had hij grote twijfels over haar intenties. ‘Ze dachten dat ze mij zou gebruiken als marketingtruc. Dat ze me zou verslinden en daarna met een gebroken hart zou achterlaten,’ vertelt Heleens verloofde Bart Meeldijk in Elegance.

Article continues after the ad

Ondergang

Volgens Barts vader zou Heleen zijn ondergang worden. Bart had het daar moeilijk mee. Maar hij koos onvoorwaardelijk voor Heleen. Drie maanden na hun ontmoeting gingen ze voor het eerst samen op vakantie. ‘De keuze om met zijn tweeën op vakantie te gaan was tegen alles en iedereen in,’ zegt Heleen. ‘Wij hadden het leuk samen en het feit dat we 22 jaar schelen, was ons probleem, niet dat van hen.’ Het stel groeide hierdoor zelfs dichter naar elkaar toe. ‘Dat iedereen zo tegen ons inging, had een averechts effect. Het werd steeds meer wij tweeën tegen de rest.’

Acceptatie

Het duurde nog een aantal maanden voordat hun familie de relatie accepteerde. Want ook de kinderen van Heleen waren niet blij met Bart, die niet veel ouder is dan zijzelf. Dochter Olivia kwam wel naar de boekpresentatie van haar moeder, waar Bart optrad. ‘Haar vriendinnen vonden de gasten van de band heel leuk,’ vertelt Heleen in het Elegance-dubbelinterview. ‘Ze had niet verteld dat haar moeder met een van hen ging, dat arme kind schaamde zich dood.’ Vrijwel niemand geloofde dat de relatie tussen Heleen en Bart stand zou houden.

 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. 
Dit artikel komt uit Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.