Tegenslag voor Rachel Hazes (50), die als een leeuwin vecht voor haar belangen in de juridische strijd tegen voormalig zakenpartner en goede vriendin Marieke van Beek. 

Dit keer was de inzet een boete van 25.000 euro voor Marieke waarop Rachel recht meent te hebben, en waartoe ze beslag had laten leggen op de Volkswagen Polo en bankrekeningen van haar voormalige rechterhand. Wat is er aan de hand? Toen Rachel en Marieke nog samenwerkten, waren zij een geheimhoudingsbeding overeengekomen. Volgens Rachel heeft Marieke deze overeenkomst geschonden door in de rechtbank uit de school te klappen over een vermeende zelfmoordpoging van Rachel.

Rechtszaak

‘Mevrouw Hazes heeft op 9 februari 2017 een zelfmoordpoging ondernomen, waarna mijn cliënte haar aantrof,’ vertelde Marieke’s advocaat mr. Bernard Tomlow eind juni in de rechtszaal. ‘Mijn cliënte is mevrouw Hazes daarna gaan bewaken, alvorens ze werd opgenomen.’ In het tv-programma Het hek van de dam bevestigde Rachel afgelopen vrijdag dat ze destijds een mes had gekocht, maar liet ze in het midden of ze haar zelfmoordwens daadwerkelijk in daden had omgezet. Ondanks haar latere openhartigheid was Rachel van mening dat Marieke zich gewoonweg niet uit had mogen laten over de al dan niet uitgevoerde poging tot zelfmoord, en eiste ze om die reden een geldbedrag van 25.000 euro.

De uitspraak

De rechter dacht hier anders over, en oordeelde dat Rachel en Marieke overeengekomen waren vertrouwelijke bedrijfsinformatie geheim te houden en dat de vermeende zelfmoordpoging een privéaangelegenheid betrof. Een en ander blijkt uit het vonnis, dat in het bezit is van Story. Ook moet Rachel de auto aan Marieke teruggeven en de beslaglegging op haar bankrekeningen opheffen.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.