Haar eerste huwelijk met Ralph Inbar bleef kinderloos, maar toen Sonja Barend trouwde met haar huidige man Abel Cahen werd ze stiefmoeder van zijn drie dochters. En dat vond zij bepaald niet makkelijk.

De appel in het paradijs

De onbetwiste talkshowkoningin van Nederland is en blijft Sonja Barend. Van 1981 tot 1996 presenteerde ze Sonja op... dat hoge kijkcijfers scoorde. Daarna schitterde ze tot 2002 met Paul Witteman in de dagelijkse talkshow Barend & Witteman, de voorloper van Pauw & Witteman. Als programmamaker genoot Sonja ervan om allerlei wereldse onderwerpen aan te kaarten. Dat doet ze nu opnieuw in haar recent verschenen boek De appel in het paradijs. Het bereiken van de respectabele leeftijd van 80 jaar heeft niets veranderd aan Sonja’s openhartigheid en natuurlijke manier van vertellen. ‘Oud worden en oud zijn, ik geniet ervan,’ schrijft ze in haar boek, waarin ze ook voor haar man Abel Cahen (86) spreekt.

Article continues after the ad

Meeste kans van overleven

‘We genieten allebei zolang alles goed gaat en we samen zijn en dokters niet hoeven kiezen wie de meeste kans van overleven heeft. Dat zijn meestal jonge mensen, ik weet dat de meeste dokters dat van nature doen. Dat lijkt mij de juiste en meest logische gang van zaken. Ik zou zelf niet over de keuze twijfelen na tachtig jaar gelukkig en bevoorrecht leven. Denk ik. Hoop ik. Toch moet ik er niet aan denken dat mij de keuze zou worden voorgelegd tussen het redden van het leven van een jonger iemand of dat van mijn geliefde, terwijl ik weet wat hij wil omdat we dat natuurlijk bespraken in de overvloed aan tijd binnenshuis.’

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.