Wie kent haar nog? Laura Dekker wilde op 14-jarige leeftijd een grote zeilreis maken naar Sint-Maarten, wat ze uiteindelijk na een hoop commotie heeft mogen doen. Nu is Laura 23 jaar oud én de trotse moeder van een zoon. 

Dat vertelde het 'zeilmeisje' in het nieuwe programma van RTL, Iedereen Had Het Erover. 

Zeilmeisjes worden groot

In 2010 was ze het middelpunt van de belangstelling, maar sinds die tijd doet Laura er alles aan om op de achtergrond te blijven. In de aflevering van Iedereen Had Het Erover blikt de zeilster terug op de tumultueuze periode in haar leven. Laura's plan om op haar veertiende de wereld rond te zeilen zorgde voor een hoop ophef, en ook kreeg ze de leerplichtambtenaar, Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming op haar dak. Ondanks alle kritiek mocht Laura haar reis tóch maken en werd ze benoemd tot jongste solozeiler ter wereld.

In het programma vertelde Laura dat ze een zoontje heeft gekregen, die ze graag buiten de schijnwerpers wil houden. Over zijn opvoeding zei ze dat ze hoopt dat hij ook ooit een grote reis zal maken. "Mij heeft de reis zoveel gebracht, dat zou ik aan mijn kind ook mee willen geven, hoe moeilijk dat voor mij ook is," aldus Laura. 

Article continues after the ad

De aflevering van Iedereen Had Het Erover met Laura Dekker is aankomende donderdag te zien bij RTL 4. Op Videoland is de uitzending al te bekijken. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP