Acteur Manfred de Graaf is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn dochter. De acteur was bij het grote publiek bekend als Hans Lansberg uit de VARA-comedy Zeg 'ns Aaa. Twee maanden geleden overleed zijn televisie-echtgenote uit die serie, Sjoukje Hooymaayer. Zij werd 77 jaar.

De Graaf speelde ook in onder meer Turks Fruit, Dagboek van een Herdershond en Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij werd in 1939 geboren als zoon van de Roemeense diplomaat Manfred Derman. Manfred nam later de naam aan van zijn stiefvader. Op 15 januari 2003 heeft koningin Beatrix een beschikking afgegeven waarin zijn achternaam is veranderd in Derman, de achternaam van zijn in 1943 vermoorde Roemeense vader.

Zeer sportief

De Graaf was zeer sportief, hij reed drie keer de Elfstedentocht. Hij was getrouwd met Monique Spierdijk en had een dochter. Volgens zijn familie was De Graaf al sinds het begin van het jaar ziek. Bij de acteur werd een vergevorderd stadium van kanker geconstateerd, waar hij niet meer voor behandeld kon worden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Bron & beeld: ANP