De Britse zangeres Vera Lynn is overleden. Dat meldt de Britse publieke omroep BBC. Lynn werd 103 jaar oud.

Lynn kreeg grote bekendheid doordat zij het moreel van de Britse troepen in de Tweede Wereldoorlog hielp hoog te houden met haar optredens. Zij is onder meer bekend van het lied We'll Meet Again uit 1939.

Belangstelling

De 103-jarige zangeres stond de afgelopen weken flink in de belangstelling vanwege de 75e herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. We’ll Meet Again, dat een enorme hit was tijdens de oorlog, stond centraal tijdens de Britse ceremonies.

Record

De zangeres vestigde onlangs nog een record als oudste artiest ooit die een plek in de Britse albumlijst bemachtigde. Haar Greatest Hits-plaat uit 2017 is deze week opnieuw in de lijst binnengekomen, op plaats 30. Haar wereldberoemde lied We’ll Meet Again zelf kwam binnen op nummer 55 in de lijst van meest beluisterde liedjes, doordat het honderdduizenden keren online werd gestreamd.

Article continues after the ad

Queen Elizabeth

We’ll Meet Again was ook een zin die koningin Elizabeth II uitsprak in haar toespraak over de coronapandemie. Sindsdien is het lied ook in die context een belangrijk nummer geworden waar de Britten in deze moeilijke tijd steun uit putten.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.