Zangeres Pink testte twee weken geleden positief op het coronavirus. De zangeres bleef sindsdien binnen en is nu genezen.

Bij een foto van de zangeres en haar zoontje Jameson, die ook symptomen vertoonde, schrijft de zangeres dat ze 1 miljoen dollar (zo'n 925.000 euro) heeft gedoneerd in de hoop dat testmateriaal breder beschikbaar wordt in de Verenigde Staten.

Article continues after the ad

Positief getest

'Twee weken geleden hadden mijn driejarige zoon Jameson en ik symptomen van COVID-19. Gelukkig had onze dokter toegang tot tests. Ik testte positief', schrijft Pink op Instagram.

De zangeres legt uit dat ze al met haar familie thuiszat toen het virus bij haar werd geconstateerd en dat ze de afgelopen twee weken op doktersadvies binnen bleef. 'Een paar dagen geleden zijn we opnieuw getest en gelukkig hebben we het niet meer.'

Regering faalt

Pink vindt dat de Amerikaanse regering faalt door het testmateriaal niet breder beschikbaar te maken. 'Het testen zou gratis moeten zijn en mogelijk gemaakt moeten worden voor veel meer mensen, om onze kinderen, families, vrienden en gemeenschappen te beschermen.'

De zangeres besloot een half miljoen dollar te doneren aan het Temple University Hospital Emergency-fonds in Philadelphia, als eerbetoon aan haar moeder die daar in de zorg werkte. Daarnaast geeft ze een half miljoen dollar aan het Emergency COVID-19 Crisis-fonds van de burgemeester van Los Angeles.

Ze bedankt alle mensen die in de zorg werken en roept haar volgers op binnen te blijven.

 
Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Instagram, Brunopress