Wat is je eerste herinnering aan eten? 

‘Mijn vader at graag rijst. Hij had een tijd in Nederlands-Indië gezeten en dat was hij van daaruit gewend. In die tijd was het hier ongebruikelijk om elke dag rijst of nasi te eten. Want we waren verder doorsnee. Mijn moeder was vermaard om haar griesmeelpudding met bessensap.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 

‘Ik ben flexitariër. Als ik vlees eet, haal ik dat bij de biologische slager. Dat is ook veel lekkerder. En ik probeer op de koolhydraten te letten. Verder houd ik echt van couscous en mijn man kan heerlijke gerechten in de tajine maken met Marokkaanse kruiden. Ik houd niet van orgaanvlees.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 

‘Meestal maak ik een lekkere pasta. Ik heb altijd wel pasta in huis, wat gehakt erbij met selderij en het is al snel lekker.’  

Wat is het meest vreemde eten dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg? 

‘Het leek op maden, maar het waren gepofte meelwormen tijdens een vakantie in Marokko. Ik heb het niet gegeten. Dat vond ik net een stap te ver.’

Met wie zou je graag uit eten willen en waarom? 

‘Met mijn man, omdat ik hem zo weinig zie. We hebben beiden een druk leven. Vooral rond etenstijd zijn we zelden samen thuis. Dus als ik mag kiezen, graag met mijn lieve echtgenoot Roy.’

Dit artikel komt uit Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders