Zangeres Maan (22) maakt in de film De Club van Lelijke Kinderen haar speelfilmdebuut. Of de zangeres in de toekomst vaker gaat acteren? Daarvoor wil ze zondag op de première de film eerst zelf zien.

"Acteren was onwijs leuk", zegt Maan de Steenwinkel. "Zingen blijft natuurlijk voor mij het allerbelangrijkste. Maar ik vond het wel heel leuk kennis te maken met acteren en een filmrol mee te pakken om uit te zoeken of dit bij mij past of niet."

Article continues after the ad

De Club van Lelijke Kinderen

Maan speelt in De Club van Lelijke Kinderen, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Koos Meinderts, de rol van Joy. Dat is de zus van de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen die met een groep andere kinderen in opstand komt tegen een boze president die besluit alle lelijke kinderen op te sluiten.

Maan noemt haar eerste speelfilmrol erg spannend. "Ik vond het heel tof, maar omdat het voor mij de eerste keer was, was het heel spannend en totaal buiten mijn comfortzone. Voor de camera staan ben ik wel gewend. Maar acteren, dat is echt anders."

Maan stak nooit onder stoelen of banken dat ze naast zingen meer wil uitproberen. "Daarom ben ik denk ik benaderd om auditie te doen. Ik heb het gedaan om ervaring op te doen, om met andere acteurs te kunnen werken. Ik repeteerde mijn scènes met de regisseur. Ik deed het maar op gevoel. Ik heb veel tips gehad van mijn acteervader Jeroen van Koningsbrugge en Jelka van Houten die mijn moeder speelt. Ik heb ze vaak om hulp gevraagd en dat was heel fijn. Ze gaven me zelfvertrouwen met complimenten."

Dat er veel kinderen in de film meespelen vond Maan prettig. "Ik hou van kinderen, dan ben ik toch relaxter en is de sfeer minder gespannen. Het gaat ongetwijfeld een onwijs goede film worden."

Sterrencast

Andere rollen in de film zijn er voor Georgina Verbaan en Katja Schuurman. Samen met Edwin Jonker vertolken zij de rollen van schurken in de nieuwe Nederlandse familiefilm. Roeland Fernhout speelt de ultieme slechterik, hij kruipt in de huid van president Isimo die het land opschoont door alle lelijke kinderen op te sluiten. De regie is in handen van Jonathan Elbers (Fashion Chicks).

Beeld: ANP, bron: RTL Boulevard

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.